Hva visste hjemmefronten? - holocaust i Norge: varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet (lydbok) av Marte Michelet
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Marte Michelet (forfatter), Fanny Vaager (innleser)

Hva visste hjemmefronten? (Hva visste hjemmefronten) lydbok

449,-
(6)
En rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie. Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Når han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill. Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene f…
Lydbok 449,- Ebok 299,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel holocaust i Norge: varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet
Forfattere Marte Michelet (forfatter), Fanny Vaager (innleser)
Utgitt 8 november 2018
Lengde 12:49
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242169488
En rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie. Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Når han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill. Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra Norge? 773 norske jøder ble sendt til de tyske dødsleirene. Den etablerte fortellingen har i alle år vært at aksjonen kom som lyn fra klar himmel og at hjemmefronten gjorde alt som sto i dens makt for å redde jødene. I «Hva visste hjemmefronten?» blir denne fortellingen for første gang kritisk undersøkt.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Hva visste hjemmefronten? LYDBOKA

Innhold: Veldig interessant. Dog - opplevelsen av en god lydbok trekkes ned av oppleser. En monoton opplesning der alle setninger slutter som om det skulle være før komma eller spørsmålstegn , dvs at toneleie går opp. Dessuten er den tyske uttalen feil på mange ord . Deler av boka leses i et forrykende tempo som er direkte ubehagelig, for ikke å si irriterende. Så derfor går jeg over til å LESE boka og styrer unna samme oppleser i framtida.