Hvitekrist - om Olav Haraldsson og hans tid (lydbok) av Tore Skeie
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Tore Skeie (forfatter), Kai Remlov (oppleser)

Hvitekrist (Kongenes tid #1) lydbok

393,- Veil. pris: 449,-Spar: 56,-
(7)
Første bind i serien «Kongenes tid». Olav Haraldsson (ca. 950-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. Rundt år 1000 raser maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Den engelske kongen Æthelred er rik på sølv og gull. Fra Danmark forsøker vikingkongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem står norske Olav Haraldsson. Han har sin egen agenda. Vold og brutalitet brer om seg mens krigsherrer manøvrerer, allierte bytter …
Lydbok 393,- Ebok 201,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel om Olav Haraldsson og hans tid
Forfattere Tore Skeie (forfatter), Kai Remlov (oppleser)
Utgitt 22 oktober 2018
Lengde 9:27
Sjanger Historie, Dokumentar og fakta
Serie Kongenes tid
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242168535
Første bind i serien «Kongenes tid». Olav Haraldsson (ca. 950-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. Rundt år 1000 raser maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Den engelske kongen Æthelred er rik på sølv og gull. Fra Danmark forsøker vikingkongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem står norske Olav Haraldsson. Han har sin egen agenda. Vold og brutalitet brer om seg mens krigsherrer manøvrerer, allierte bytter side og store sølvskatter skifter hender. Samtidig sprer kristendommen seg i de nordiske landene og skaper en ny samfunnsorden. Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da kongeriket Norge var i støpeskjeen. «Kongenes tid» handler om livene til Olav Haraldsson, Harald Hardråde, Sigurd Jorsalfar, Sverre Sigurdsson og Håkon Håkonsson, og samtiden de virket i. Det er et friskt blikk på norgeshistorien, hvor sagatidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Bra bok. spennende lesning. aldri kjedelig

Løp og kjøp

Hvitekrist

Denne boken er en slags biografi om Olav Haraldsson ( som senere ble kalt Olav den Hellige). Jeg har tidligere lest kortere tekster om det samme, men det Skeie klarer her er å gi et langt fyldigere internasjonalt blikk på Olav Haraldsson og hans tid. Det er en imponerende bok: Lettlest og medrivende, samtidig kildetro og med faglig tyngde. Anbefales varmt!