9. april 1940 - et historisk bedrag (lydbok) av Aage Georg Sivertsen
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Aage Georg Sivertsen (forfatter), Anders Ribu (oppleser)

9. april 1940 lydbok

218,- Veil. pris: 249,-Spar: 31,-
(3)
Er fortellingen om 9.april 1940 et historisk bedrag? En stivnet beretning vi er blitt servert igjen og igjen uten kritiske spørsmål om hva som egentlig skjedde? Hvilke valg tok norske politikere og militære ledere i disse skjebnesvangre timene og dagene? Aage G. Sivertsen retter et skarpt lys mot den norske regjeringens ansvar for aprildagene 1940. Særlig utenriksminister Halvdan Koht, forsvarsminister Birger Ljungberg og statsminister Johan Nygaardsvolds roller blir grundig drøftet: Var …
Lydbok 218,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel et historisk bedrag
Forfattere Aage Georg Sivertsen (forfatter), Anders Ribu (oppleser)
Utgitt 16 september 2014
Lengde 7:47
Sjanger Historie, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242161666
Er fortellingen om 9.april 1940 et historisk bedrag? En stivnet beretning vi er blitt servert igjen og igjen uten kritiske spørsmål om hva som egentlig skjedde? Hvilke valg tok norske politikere og militære ledere i disse skjebnesvangre timene og dagene? Aage G. Sivertsen retter et skarpt lys mot den norske regjeringens ansvar for aprildagene 1940. Særlig utenriksminister Halvdan Koht, forsvarsminister Birger Ljungberg og statsminister Johan Nygaardsvolds roller blir grundig drøftet: Var de uforstandige i sine embeter? Var det grunnlag for å stille dem for riksrett etter krigen? Sett i lys av det omfattende landssvik-oppgjøret - var det urimelig at ikke regjeringen Nygaardsvold ble stilt til ansvar? Riksrettssaken som uteble er inntil nå en mørklagt del av vår historie. «9.april 1940. Et historisk bedrag» er en spennende, velskrevet og engasjerende bok om et brennbart kapittel i norsk historie.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

En viktig historie

En påminnelse om at demokratiet er defekt. Når et parti som har ødelagt så til de grader for Norge igjen og igjen, får politisk makt, ja, da er det på tide å gå det politiske systemet etter sømmene. Dette er en viktig bok om hva som skjedde før og under krigsutbruddet i Norge.