Frida - min ukjente farmors krig (lydbok) av Nina F. Grünfeld
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Nina F. Grünfeld (forfatter), Nina Grünfeld (forfatter), Nina F. Grünfeld (innleser), Nina Grünfeld (innleser)

Frida lydbok

189,-
(3)
Første gang Frida Grünfeld ble registrert i en politisak, var våren 1931. Hun var jødisk, prostituert, mistenkt for spionasje - og hun var gravid. Frida ble født i Østerrike-Ungarn i 1908 og levde et omflakkende liv i Sentral-Europa. Hun fødte sønnen Berthold og satte ham bort da han var bare én uke gammel. Han kom senere til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere. Men hva skjedde videre med Frida? I denne boken drar barnebarnet Nina F. Grünfeld tilbake og leter etter farm…
Lydbok 189,- Ebok 179,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel min ukjente farmors krig
Forfattere Nina F. Grünfeld (forfatter), Nina Grünfeld (forfatter), Nina F. Grünfeld (innleser), Nina Grünfeld (innleser)
Utgitt 9 mars 2020
Lengde 7:52
Sjanger Historie, Politikk og samfunn, Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242184009
Første gang Frida Grünfeld ble registrert i en politisak, var våren 1931. Hun var jødisk, prostituert, mistenkt for spionasje - og hun var gravid. Frida ble født i Østerrike-Ungarn i 1908 og levde et omflakkende liv i Sentral-Europa. Hun fødte sønnen Berthold og satte ham bort da han var bare én uke gammel. Han kom senere til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere. Men hva skjedde videre med Frida? I denne boken drar barnebarnet Nina F. Grünfeld tilbake og leter etter farmoren sin. I avhør, rettsdokumenter og arkiver finner hun små spor og opplysninger, og hun ser hvordan nettet snører seg stadig tettere rundt henne. Myndighetene var ute etter slike som Frida. Så kom nazistene til makten. Historien om Frida er en rystende fortelling om tilhørighet, savn og tap.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Flott informasjon om datiden og en stor takk til Nina ! Boka anbefales sterkt! , ,