Reformasjonen - den store historien (lydbok) av Frank Aarebrot
Legg til i ønskeliste
Frank Aarebrot (forfatter), Kjetil Evjen (forfatter), Per Andreas Tønder (innleser)

Reformasjonen lydbok

199,-
(6)
I 2017 er det fem hundre år siden Martin Luther publiserte sine 95 teser. Dette regnes som begynnelsen på reformasjonen og på en periode med store omveltninger i Europa, både politisk og religiøst. Reformasjonen var et teologisk opprør mot den katolske kirkens dominans, men den var samtidig noe langt mer. En rent teologisk eller kirkehistorisk tilnærming gir ikke en fyllest-gjørende bakgrunn for hvorfor reformasjonen kunne lykkes. Det politiske aspektet er vel så viktig, fordi det selvsagt hand…
Lydbok 199,- Ebok 179,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel den store historien
Forfattere Frank Aarebrot (forfatter), Kjetil Evjen (forfatter), Per Andreas Tønder (innleser)
Utgitt 24 desember 2018
Lengde 16:54
Sjanger Historie, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788241919718
I 2017 er det fem hundre år siden Martin Luther publiserte sine 95 teser. Dette regnes som begynnelsen på reformasjonen og på en periode med store omveltninger i Europa, både politisk og religiøst. Reformasjonen var et teologisk opprør mot den katolske kirkens dominans, men den var samtidig noe langt mer. En rent teologisk eller kirkehistorisk tilnærming gir ikke en fyllest-gjørende bakgrunn for hvorfor reformasjonen kunne lykkes. Det politiske aspektet er vel så viktig, fordi det selvsagt handler om makt. Reformasjonen har påvirket samfunnet på forskjellige måter til forskjellige tider. Paradoksalt nok har den både fremmet eneveldige diktaturer og demokratisering. Den har gjort religionen mer inderlig, men også fremmet sekularisering. I denne bredt anlagte fortellingen skriver Frank Aarebrot og Kjetil Evjen om forutsetningene for reformasjonen og dens revolusjonerende betydning for samfunnsutviklingen helt frem til i dag. Frank Aarebrot (1947 2017) var professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. Han var særlig kjent som politisk kommentator og foredragsholder. Han utgav en rekke bøker i forbindelse med sine fjernsynssendte foredrag. Kjetil Evjen (f. 1980) er universitetslektor ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. Har utgitt Land, makt og følelser (2014, sammen med Frank Aarebrot) Stavanger Aftenblad: Terningkast 5 Trønder-Avisa: Terningkast 5 Terningkast 5: «Aarebrots bok om reformasjonen er en gave til leseren.» Guri Hjeltnes, VG «Denne boka kan ta pusten frå nokon kvar med sine imponerande oversyn over Europas og Nord-Amerikas historie i nyare tid, sett i lys av den lutherske reformasjonen.» Edvard Hoem, Klassekampen «Dette er ei imponerande bok. Det er ei bok til oversikt, innsikt og lærdom. Det er ei bok som må vera eineståande i sitt slag.» Johannes Kleppa, Dagen
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Fantastisk bok som gir innsikt i Europeisk historie

Har storkost meg med denne boken, og lært mye om sammenhengene i "nyere" Europeisk historie. Innlesningen kan dessverre være litt monoton til tider, så ta noen lyttepauser innimellom. Anbefales!

En glimrende og god historie fra reformasjonen og fram til vår tid. Fokuset er som rimelig kan være kirkehistorien og dens samspill med den sekulære historien og hvordan disse historiebegrepene har påvirket hverandre. En bok som kan anbefales til interesserte.

Kjedet meg halvt i hjel før boken begynte, etter 19, nitten, minutter

Første 17 minutter er innholdsregister, advarsel om å ikke kopiere biblioteksbøker, opplesing av omslagstekst etc. Hopp til 17:00 for forord, eller 19:00 for kapittel 1, og spar deg for å kjede deg i hjel. Hvem er denne innspillingen laget for?