Verden - Bind 2 - en familiehistorie (lydbok) av Simon Sebag Montefiore
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Simon Sebag Montefiore (forfatter), Egil Birkeland (innleser)

Verden (Verden #2) lydbok

437,- Veil. pris: 499,-Spar: 62,-
Verden - en familiehistorie er en bragd som fanger hele menneskehetens historie i en eneste mesterlig fortelling. For rundt 950 000 år siden gikk en mann og fire barn på en strand og etterlot seg det som regnes som de eldste sporene etter en menneskefamilie. For den prisvinnende forfatteren Simon Sebag Montefiore ga disse fossilene inspirasjon til en ny type verdenshistorie, en som strekker seg over alle kontinenter og helt tilbake til tidenes morgen. En historie med vekt på familiebåndene som…
Lydbok 437,- Ebok 350,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Bind 2 - en familiehistorie
Forfattere Simon Sebag Montefiore (forfatter), Eivind Lilleskjæret (oversetter), Gunnar Nyquist (oversetter), Egil Birkeland (innleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 18 desember 2023
Lengde 28:14
Sjanger Historie, Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Serie Verden
Nummer i serie 2
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202824358
Verden - en familiehistorie er en bragd som fanger hele menneskehetens historie i en eneste mesterlig fortelling. For rundt 950 000 år siden gikk en mann og fire barn på en strand og etterlot seg det som regnes som de eldste sporene etter en menneskefamilie. For den prisvinnende forfatteren Simon Sebag Montefiore ga disse fossilene inspirasjon til en ny type verdenshistorie, en som strekker seg over alle kontinenter og helt tilbake til tidenes morgen. En historie med vekt på familiebåndene som binder oss alle sammen. I denne storslagne lydboken forteller Montefiore om menneskehetens mektigste dynastier, gjennom slottsintriger, forbudte kjærlighetsforhold og familieliv. Han maler fram store temaer som krig, migrasjon, pest, religion og teknologi, og i midten plasserer han menneskene som levde i det. Sammen utgjør de en særdeles mangfoldig rolleliste: I tillegg til herskere og erobrere møter vi prester, sjarlataner, kunstnere, vitenskapsfolk, moguler, gangstere, elskere, ektemenn, koner og barn. Du har Hongwu, tiggeren som grunnla Ming-dynastiet; Ewuare, Leopard-kongen av Benin; Henry Christophe, kongen av Haiti; Kamehameha, erobreren av Hawaii; Zenobia, den arabiske prinsessen som trosset Roma; Murasaki, den første kvinnelige romanforfatter; Sayyida al-Hurra, den marokkanske piratdronningen. Her finner du også moderne skikkelser som Indira Gandhi, Margaret Thatcher, Barack Obama, Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj. Du finner de romerske keiserne, Mediciene og inkaene, osmanene, Bonapartene, Habsburgerne, zuluene, Rothschildene, Rockefellerne, Churchillene, Kennedyene, Castroene, Nehruene, Pahlaviene, Kenyattaene, saudierne, Kim'ene og Assadene. Disse mektige familiene representerer ytterpunktene i den menneskelige streben, med blodige maktovertakelser, forræderske konspirasjoner og sjokkerende stormannsgalskap, side om side med en blomstrende kultur, rørende romanser og opplyst godhet.