Carambole (lydbok) av Håkan Nesser
Legg til i ønskeliste
Håkan Nesser (forfatter), Thorbjørn Harr (oppleser)

Carambole (Van Veeteren #7) lydbok

169,-
(3)
Carambole fikk Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman i 1999, og den ble kåret til årets beste påskekrim både i VG og Aftenposten i 2001. En beruset bilist kjører i hjel en ung gutt. I ly av regn og mørke stikker han av fra åstedet. Mannen føler seg trygg, helt til han mottar et brev som gjør det klart at han ikke er alene om sin hemmelighet. Utpresserens pris for å tie er til å bære økonomisk, men mannen holder ikke ut tanken på å miste kontrollen over tilværelsen. Det får fatal…
Lydbok 169,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Håkan Nesser (forfatter), Elisabeth Bjørnson (oversetter), Thorbjørn Harr (oppleser)
Lengde 9:51
Sjanger Krim
Serie Van Veeteren
Nummer i serie 7
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242127297
Carambole fikk Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman i 1999, og den ble kåret til årets beste påskekrim både i VG og Aftenposten i 2001. En beruset bilist kjører i hjel en ung gutt. I ly av regn og mørke stikker han av fra åstedet. Mannen føler seg trygg, helt til han mottar et brev som gjør det klart at han ikke er alene om sin hemmelighet. Utpresserens pris for å tie er til å bære økonomisk, men mannen holder ikke ut tanken på å miste kontrollen over tilværelsen. Det får fatale følger. Kriminalpolitiet i Maardam står overfor en sak der hendelsene virker like forutbestemte og uforutsigbare som biljardkulers ubønnhørlige bevegelse over en flate.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Denne forfatteren er virkelig i en klasse for seg selv. Plottene er enkle, men elegante, personene er lette å forestille seg. Forfatteren unngår klisjeer og stereotyper og samtalene flyter lett og med undertoner av mørk humor, til og med de personene som dukker opp som sidespillere får en viss karakterdybde. Perspektiv vekslingen mellom de som utøver forbrytelser og de som jager forbryterene er fint sammenvevd slik at historien flyter lett. Det er gjennomgående sjakkmetaforer, men de blir aldri påtrengende. Alt dette tyder på en en god porsjon intelligens, men også et høyt teknisk yrkesnivå fra forfatterens side. Han undervurderer ikke sine lesere ved å legge inn søkte plot twist, men når de er der kommer de naturlig, ikke som: HER KOMMER DEN PLOT TWISTEN DERE HAR BETALT FOR. Det eneste jeg har noe å utsette på er at kvinnene (de som er viktige for historien) har en tendens til å reflektere noe som virker som en viss preferans fra forfatterens side, som resulterer i at de kanskje blir litt for mye som mennene. Kvinner kan selvfølgelig være alle disse tingene, men de utrykker mye annet også, og litt annerledes. Men man kan jo ikke forvente for mye heller. En av de mest spennende bøkene i serien så langt, men det er jo bare min oppfatning.