Amokløper (lydbok) av Stefan Zweig
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Stefan Zweig (forfatter), Duc Mai-The (oppleser), Mai-The Duc (oppleser)

Amokløper lydbok

130,-
Da novellen Amokløper utkom i 1922, var begrepet "amok" fremdeles et ukjent begrep. Zweig lånte det fra indonesisk kultur, hvor det beskriver en tilstand der en person angriper en fiende i blindt raseri og forsøker å drepe både fienden og alle andre som står i veien. Som mange av Zweigs verker har Amokløper en psykologisk bakgrunn. Den handler om en leges ekstreme besettelse og forfølgelse av en kvinne som er blitt gravid utenfor ekteskapet og som nå vil ha legen til å utføre en abort. Kvi…
Lydbok 130,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Stefan Zweig (forfatter), Barbra Ring (oversetter), Nils Lie (oversetter), Duc Mai-The (oppleser), Frank Dicksee (illustratør), Mai-The Duc (oppleser)
Forlag Viatone
Utgitt 29 januar 2019
Lengde 2:12
Sjanger Noveller, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788771834338
Da novellen Amokløper utkom i 1922, var begrepet "amok" fremdeles et ukjent begrep. Zweig lånte det fra indonesisk kultur, hvor det beskriver en tilstand der en person angriper en fiende i blindt raseri og forsøker å drepe både fienden og alle andre som står i veien. Som mange av Zweigs verker har Amokløper en psykologisk bakgrunn. Den handler om en leges ekstreme besettelse og forfølgelse av en kvinne som er blitt gravid utenfor ekteskapet og som nå vil ha legen til å utføre en abort. Kvinnen gjør legen så gal at han går "amok", og i sin besettelse neglisjerer han både arbeid og privatliv. En gripende fortelling om lidenskap, moralsk plikt og ustyrlige ubevisste krefter.