Å dykke etter sjøhester - en bok om hukommelse (lydbok) av Hilde Østby
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Hilde Østby (forfatter), Ylva Østby (forfatter), Siv Charlotte Klynderud (innleser), Hilde Østby (innleser), Ylva Østby (innleser)

Å dykke etter sjøhester lydbok

349,-
(1)
I Å dykke etter sjøhester drar nevropsykolog Ylva Østby og søsteren hennes, journalist og forfatter Hilde Østby, ut på en forrykende rundreise i hukommelsen, fra oppdagelsen av hukommelsen på nevronnivå til moderne tankelesing ved hjelp av MR-maskiner. De beskriver mannen som ikke kunne lage nye minner, Henry Molaison, og mannen som ikke kunne glemme noe, Solomon Sheresevski. De gjenskaper kjente eksperimenter, snakker med folk med en spesiell eller unik hukommelse og med de aller fremste forsk…
Lydbok 349,- Ebok 249,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel en bok om hukommelse
Forfattere Hilde Østby (forfatter), Ylva Østby (forfatter), Siv Charlotte Klynderud (innleser), Hilde Østby (innleser), Ylva Østby (innleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 15 desember 2016
Lengde 8:12
Sjanger Dokumentar og fakta, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202547424
I Å dykke etter sjøhester drar nevropsykolog Ylva Østby og søsteren hennes, journalist og forfatter Hilde Østby, ut på en forrykende rundreise i hukommelsen, fra oppdagelsen av hukommelsen på nevronnivå til moderne tankelesing ved hjelp av MR-maskiner. De beskriver mannen som ikke kunne lage nye minner, Henry Molaison, og mannen som ikke kunne glemme noe, Solomon Sheresevski. De gjenskaper kjente eksperimenter, snakker med folk med en spesiell eller unik hukommelse og med de aller fremste forskerne på hukommelse i dag. Boka handler om falske minner, glemsel, hukommelsesteknikker og minnehoper, og de to forfatterne snakker med en mann som har mistet all hukommelse, en Utøya-overlevende, ti dykkere, fire stormestre i sjakk, en kriminaletterforsker, en operasanger, en hukommelsesmester, en quizdronning, forfatter Linn Ullmann, Nobelpris-vinner Edvard Moser, Snøhetta-arkitekt Kjetil Trædal Torsen, klimaforsker Chris Field, blogger Ida Jackson, samt at de sender sin egen søster Tonje ut av et fly i fallskjerm for å høre hvordan det er når livet passerer revy. For kan vi stole på hukommelsen vår? Hvordan er barns hukommelse annerledes enn eldre folks minner? Hvordan kan vi bli bedre til å lære? Hvordan leve med traumatiske minner, og hvordan leve uten minner i det hele tatt? Dette er bare noen av spørsmålene de to søstrene undersøker.