Damen med hunden - og andre noveller (lydbok) av Anton Tsjekhov
Legg til i ønskeliste
Anton Tsjekhov (forfatter), Ranveig Eckhoff (innleser), Espen Skjønberg (innleser)

Damen med hunden - og andre noveller lydbok

399,-
Anton Pavlovitsj Tsjekov (1860-1904) regnes som en av verdenslitteraturens fremste novelleforfattere og dramatikere; ved siden av Shakespeare og Ibsen blant de mest spilte dramatikerne i verden. Tsjekov strebet ikke etter å presentere virkeligheten i hele dens mangfoldighet og fylde i et enkelt verk, men samlet gir hans diktning et uhyre komprimert, intenst realistisk bilde av hans samtid. Og som Goethe sier: "Den som tilhører sin tid, han tilhører alle tider." Tsjekovs popularitet både i Russl…
Lydbok 399,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Anton Tsjekhov (forfatter), Olav A.K. Asgard (oversetter), Ingvild Broch (oversetter), Erik Egeberg (oversetter), Steinar Gil (oversetter), Geir Kjetsaa (oversetter), Aleksej D. Perminow (oversetter), Ivar Magnus Ravnum (oversetter), Erling Sande (oversetter), Ranveig Eckhoff (innleser), Espen Skjønberg (innleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 5 mars 2021
Lengde 4:19
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202719999
Anton Pavlovitsj Tsjekov (1860-1904) regnes som en av verdenslitteraturens fremste novelleforfattere og dramatikere; ved siden av Shakespeare og Ibsen blant de mest spilte dramatikerne i verden. Tsjekov strebet ikke etter å presentere virkeligheten i hele dens mangfoldighet og fylde i et enkelt verk, men samlet gir hans diktning et uhyre komprimert, intenst realistisk bilde av hans samtid. Og som Goethe sier: "Den som tilhører sin tid, han tilhører alle tider." Tsjekovs popularitet både i Russland og utenfor landets grenser beviser dette til fulle. Tsjekovs død er en av de store fortellingene i litteraturhistorien. I 1904 skrev Olga Knipper om ektemannens siste øyeblikk: "Anton satte seg uvanlig rett opp og sa høyt og tydelig (selv om han nesten ikke kunne noe tysk): "Ich sterbe". Doktoren roet ham ned, tok en sprøyte og ga ham en kamferinjeksjon, og ba om champagne. Anton tok et fullt glass, betraktet det, smilte til meg og sa: "Det er lenge siden jeg drakk champagne nå." Han tømte glasset, la seg stille ned på sin venstre side, og jeg hadde bare akkurat tid nok til å løpe bort til ham og lene meg mot sengen og si navnet hans, men han hadde stoppet å puste, og sov fredfylt som et barn."