Den blå engel (lydbok) av Heinrich Mann
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Heinrich Mann (forfatter), Ingar Kristiansen (oppleser)

Den blå engel lydbok

262,- Veil. pris: 299,-Spar: 37,-
"Han het Ditten, og hele skolen kalte ham for Dritten." Gymnaslektorens muligheter for å ta igjen overfor de forvorpne elevene er små, og typisk nok er det ham selv om rammes hardest når han omsider vil ta hevn. Han rammes av forelskelse - i kabaretsangerinnen Rosa Frölich. Historien om den borgerlige lektors fall og moralske oppløsning er en bitende, grotesk-komisk satire over forfatterens samtidige Tyskland. Og for den saks skyld og forløyethet og falsk dannelse til enhver tid i et hvilket so…
Lydbok 262,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Heinrich Mann (forfatter), Henriette Bie Lorentzen (oversetter), Øyvind Bie Lorentzen (oversetter), Ingar Kristiansen (oppleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 7 april 2020
Lengde 5:56
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202642396
"Han het Ditten, og hele skolen kalte ham for Dritten." Gymnaslektorens muligheter for å ta igjen overfor de forvorpne elevene er små, og typisk nok er det ham selv om rammes hardest når han omsider vil ta hevn. Han rammes av forelskelse - i kabaretsangerinnen Rosa Frölich. Historien om den borgerlige lektors fall og moralske oppløsning er en bitende, grotesk-komisk satire over forfatterens samtidige Tyskland. Og for den saks skyld og forløyethet og falsk dannelse til enhver tid i et hvilket som helst samfunn. Heinrich Mann (1871-1950) skrev "Den blå engel" i 1905. Filmversjonen av boken, der Marlene Dietrich spiller rollen som Rosa Frölich, er blitt stående som en av de uforglemmelige verker i filmens historie.