En sjøens helt - Skogsmatrosen - roman (lydbok) av Jon Michelet
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Jon Michelet (forfatter), Erich Kruse Nielsen (oppleser)

En sjøens helt (En sjøens helt #1) lydbok

179,- Veil. pris: 199,-Spar: 20,-
18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip …
Lydbok 179,- Ebok 201,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Skogsmatrosen - roman
Forfattere Jon Michelet (forfatter), Erich Kruse Nielsen (oppleser)
Utgitt 6 november 2013
Lengde 43:00
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242160676
18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip og med stadig tyngre bører på sine unge skuldre. Med "En sjøens helt" har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Dette er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Jon Michelet skriver med kraft og autoritet, humor og varme om et emne som fortjener stor oppmerksomhet. "Skogsmatrosen" er første bok i romanverket "En sjøens helt" (2012-2018). For sitt arbeid med å løfte fram krigsseilernes skjebne ble Michelet tildelt Østfoldprisen i 2013, Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015, Anders Jahres kulturpris i 2016 og Erik Byes minnepris i 2017.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Fantastisk bra!

ok

Lovende

Man bør ha en hvis interesse av historiske detaljer for første del av boka, men spenningen stiger hele tiden og ender på topp.

adrian

Skogsmatros, Jon Michelet

Endelig en bok om sjømenns krigsopplevelser som jeg kan tro på, Jon Michelet skriver med en innlevelse med en god porsjon spenning. Hendelsene er fiksjon me satt inn i krigens historiske virkelighet. Anbefales som lesestoff for alle generasjoner, vi er alle evig takknemlige for sjømennenes innsats under krigen.