Onkels drøm - av byen Mordasovs annaler (lydbok) av Fjodor Mikhajlovitsj Dostojevskij
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag

Onkels drøm lydbok

199,-
(1)
Onkels drøm (1859) var det første verket Dostojevskij skrev og utga etter han hadde klart å holde ut 10 år med tvangsarbeid i Sibir. Han var ikke klar til å dele sine smertelige erfaringer fra fangeleiren og kastet seg i stedet over den komiske sjangeren for å få et pusterom. Den mesterlige oppbygde intrigeromanen avspeiler forfatterens syn på sine nære omgivelser: De sibiriske landsbysamfunnene. Historien følger «Onkel», som er en skrøpelig, litt senil, men velstående fyrste, da han tilfel…
Lydbok 199,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel av byen Mordasovs annaler
Forfattere Fjodor Mikhajlovitsj Dostojevskij (forfatter), Fjodor M. Dostojevskij (forfatter), Arne Gallis (oversetter), Anders Ribu (innleser)
Forlag Viatone
Utgitt 21 desember 2018
Lengde 6:28
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788771833799
Onkels drøm (1859) var det første verket Dostojevskij skrev og utga etter han hadde klart å holde ut 10 år med tvangsarbeid i Sibir. Han var ikke klar til å dele sine smertelige erfaringer fra fangeleiren og kastet seg i stedet over den komiske sjangeren for å få et pusterom. Den mesterlige oppbygde intrigeromanen avspeiler forfatterens syn på sine nære omgivelser: De sibiriske landsbysamfunnene. Historien følger «Onkel», som er en skrøpelig, litt senil, men velstående fyrste, da han tilfeldig ankommer byen Mordassov. Her blir han raskt tatt under vingene til byens mektige førstedame, Marja Aleksándrovna. Hun pønsker ut en plan for å få ham gift med sin vakre 23-årige datter, Sina. Men både den stolte Sina, konkurrerende beilere og rivalisering, gjør saken komplisert. Dette fører til at Marja Aleksándrovna må utfolde hele sitt register av overtalelse, kløkt og intriger. Sladderen og ryktebørsen i den provinsielle byen blir på en skarpsindig måte presentert i Dostojevskijs latterliggjørende og heroiske tone. I likhet med den samtidige romanen Godset Stepantjikovo, er Onkels drøm en farseaktig og satirisk komedie. Fortellingen viser hvor morsom Dostojevskij kan være, slik som det glimtvis kommer frem i hans store romaner. For første gang opptrår her en forteller, som med sin forkjærlighet for sladder og skandaler, beskriver det provinsielle miljøet han er en del av - en teknikk som Dostojevskij også bruker i Onde ånder og Brødrene Karamazov. Som vanlig er dialogen hos Dostojevskij svært fengende og han gir dyptgående portrettskildringer av de forskjellige karaktertypene. Onkels drøm har alle de typiske kjennetegnene fra Dostojevskijs psykologiske og filosofiske forfatterskap.