Ren (lydbok) av Alia Trabucco Zerán
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Alia Trabucco Zerán (forfatter), Alia T. Zeran (forfatter), Ine Marie Wilmann (oppleser)

Ren lydbok

262,- Veil. pris: 299,-Spar: 37,-
En nådeløs observasjon av klasse og raseri, for deg som liker Leïla Slimani og Jean Genets. Dette er den Booker-nominerte Zérans tredje roman. Her forteller hun historien om hushjelpen Estela som dras mellom arbeidslivet i storbyen og minnene fra oppveksten på landet. Estela avskyr og forakter arbeidsgiverne sine, et ektepar med ekstravagante vaner og ubetydelige problemer, som de liker å gjøre langt større enn de er. Mangelen på respekt for livet hennes preger hverdagen. Likevel kjenner Es…
Lydbok 262,- Ebok 262,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Alia Trabucco Zerán (forfatter), Alia T. Zeran (forfatter), Ingrid Melfald Hafredal (oversetter), Ine Marie Wilmann (oppleser)
Utgitt 14 april 2023
Lengde 5:58
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788234713194
En nådeløs observasjon av klasse og raseri, for deg som liker Leïla Slimani og Jean Genets. Dette er den Booker-nominerte Zérans tredje roman. Her forteller hun historien om hushjelpen Estela som dras mellom arbeidslivet i storbyen og minnene fra oppveksten på landet. Estela avskyr og forakter arbeidsgiverne sine, et ektepar med ekstravagante vaner og ubetydelige problemer, som de liker å gjøre langt større enn de er. Mangelen på respekt for livet hennes preger hverdagen. Likevel kjenner Estela en uforklarlig kjærlighet til familien hun tjener. Romanen begynner med et uomtvistelig faktum - en jente har dødd. Derfra utforsker forfatteren, i en sterk og ubehagelig jeg-fortelling, Estelas liv som hushjelp. Hun viser hvordan hushjelpens tilsynelatende enkle liv blir til et repetitivt mareritt av nedverdigelser og vold. Romanen tar oss med inn i hjemmets mest intime sone, og viser oss hvordan makten manifesterer seg, og hvor usynlig og upåaktet hushjelpen - som lever sammen med familien - er. Estelas undertrykte føleleseliv blir, sammen med utmattelse og raseri, til en livsfarlig cocktail som driver leseren frem til kjernen i romanen - et barns død. Alia Trabucco Zerán er en chilensk forfatter. Hun har mottatt flere litterære priser i hjemlandet og ble nominert til den internasjonale Booker-prisen for sin første roman.