Rottejegeren (lydbok) av Max Manus
Legg til i ønskeliste
Max Manus (forfatter), Nils Ole Oftebro (oppleser)

Rottejegeren lydbok

262,- Veil. pris: 299,-Spar: 37,-
(4)
Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet. I dette sensasjonelle og upubliserte romanmanuskriptet som ble skrevet i årene etter krigen, forteller Kompani Linge-løytnanten og Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne. I sentrum står forfatterens alter e…
Lydbok 262,- Ebok 179,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Max Manus (forfatter), Nils Ole Oftebro (oppleser)
Forlag Kagge
Utgitt 3 mars 2021
Lengde 5:34
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788248928027
Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet. I dette sensasjonelle og upubliserte romanmanuskriptet som ble skrevet i årene etter krigen, forteller Kompani Linge-løytnanten og Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne. I sentrum står forfatterens alter ego Freddy og en gruppe veteraner. De forsøker å finne sin plass i samfunnet og kjærligheten, men døyver de vonde minnene fra krigen med alkohol og andre utskeielser. «Rottejegeren» er et hardkokt og levende tidsbilde av Norge på slutten av 1940-tallet. Det er en fortelling om krigens virkelige pris - fra en person som visste bedre enn de fleste hva han snakket om. «Det er deilig å kjenne den vidunderlige følelsen av trygghet som berøring av pistol alltid gir ham,» skriver Manus og legger til: «Men minnene forlater ham aldri.» Lydboken er lest av Nils Ole Oftebro. Etterord av Aslak Nore.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Alt i alt en spennende skildring. Manuset og historiene oppleves som delvis råmateriale. Det gir en følelse av å få være med på de første tankene slik det var. Og før man skriver om og justerer seg inn og blir for konform og skal ta hensyn til omverden.