Rettslig prinsippargumentasjon (ebok) av Thomas Frøberg
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Thomas Frøberg (forfatter)

Rettslig prinsippargumentasjon ebok

765,-
Boken er den første omfattende fremstillingen av norsk Høyesteretts prinsippbruk og vil være av interesse for alle som ønsker en dypere forståelse for juridisk argumentasjon. Jurister bruker ofte ord som «prinsipper», «allmenne rettsgrunnsetninger» og lignende når de argumenterer rettslig. Til tross for at slike talemåter er utbredt, er det ofte uklart hva disse uttrykkene sikter til, og flere juridiske teoretikere har ment at denne type argumentasjon er problematisk.I boken systematiserer og d…
Ebok 765,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Thomas Frøberg (forfatter)
Utgitt 1 august 2014
Lengde 430 sider
Sjanger Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205452671
Boken er den første omfattende fremstillingen av norsk Høyesteretts prinsippbruk og vil være av interesse for alle som ønsker en dypere forståelse for juridisk argumentasjon.

Jurister bruker ofte ord som «prinsipper», «allmenne rettsgrunnsetninger» og lignende når de argumenterer rettslig. Til tross for at slike talemåter er utbredt, er det ofte uklart hva disse uttrykkene sikter til, og flere juridiske teoretikere har ment at denne type argumentasjon er problematisk.

I boken systematiserer og drøfter forfatteren de ulike betydningene av slike ord på bakgrunn av en analyse av Høyesteretts bruk av disse uttrykkene. Forfatteren redegjør også for de sentrale diskusjonene som argumentasjon med prinsipper har gitt opphav til i norsk og utenlandsk juridisk litteratur.