Rettsvalg ved erstatning for krenkende ytringer - studier i internasjonal privatrett (ebok) av Lars Anders Heimdal
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Lars Anders Heimdal (forfatter)

Rettsvalg ved erstatning for krenkende ytringer ebok

685,-
Temaet for denne boken er hvordan man skal løse rettsvalgsspørsmålet i erstatningssaker om krenkende ytringer. Rettsvalg i erstatningssaker om krenkende ytringer er et tema med økende aktualitet. Blant eksemplene på det er Rt. 2009 s. 1537 (Bokhandlerdommen) om Åsne Seierstads bok «Bokhandleren i Kabul». Høyesteretts flertall konkluderte her med at norsk rett måtte anvendes, men det uten å ta stilling til hvilken generell rettsvalgsregel som gjelder for slike saker. Rettsvalget i erstatningssak…
Ebok 685,-

Andre har også kjøpt

Undertittel studier i internasjonal privatrett
Forfattere Lars Anders Heimdal (forfatter)
Utgitt 1 august 2013
Lengde 432 sider
Sjanger Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205459410
Temaet for denne boken er hvordan man skal løse rettsvalgsspørsmålet i erstatningssaker om krenkende ytringer.

Rettsvalg i erstatningssaker om krenkende ytringer er et tema med økende aktualitet. Blant eksemplene på det er Rt. 2009 s. 1537 (Bokhandlerdommen) om Åsne Seierstads bok «Bokhandleren i Kabul». Høyesteretts flertall konkluderte her med at norsk rett måtte anvendes, men det uten å ta stilling til hvilken generell rettsvalgsregel som gjelder for slike saker.

Rettsvalget i erstatningssaker om krenkende ytringer har vist seg vanskelig å regulere. Dette skyldes blant annet at antallet skadevirkningsstater i slike saker kan bli mange, samtidig som ytringsfrihets- og personvernhensyn kommer i betraktning.
Denne boken gir en grundig innføring i hvilke konflikttyper og problemstillinger som finnes på den internasjonale erstatningsrettens område.

Videre drøftes ulike alternativer for rettsvalget i erstatningssaker om krenkende ytringer, og det oppstilles et forslag til løsning. Dette gjøres med utgangspunkt i de generelle norske rettsvalgsreglene på erstatningsrettens område, og en komparativ studie av hvilke løsninger som gjelder både i og utenfor Europa.

Innholdsfortegnelse(pdf, 190,93 kB)