Åpenhetsloven i praksis (ebok) av Mads Karlsrud Haugse
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Mads Karlsrud Haugse (forfatter), Maria Stokseth Hurlen (forfatter), Ole André Oftebro (forfatter), Tonje Platou (forfatter), Nils Kristian Lie (forfatter)

Åpenhetsloven i praksis ebok

419,-
Åpenhetsloven pålegger virksomheter i Norge å motvirke menneskerettighetsbrudd og uanstendige arbeidsforhold i leverandørkjedene sine. Lovens tre hovedsøyler er aktsomhetsvurderinger, redegjørelsesplikt og en plikt til å besvare informasjonskrav. Loven gjelder direkte for omtrent 9 000 virksomheter, og indirekte for et enda høyere antall mindre selskaper. Selv om lovens intensjoner er gode, har forfatterne erfart at innholdet i pliktene er vanskelig å forstå for de mange virksomhetene som be…
Ebok 419,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Mads Karlsrud Haugse (forfatter), Maria Stokseth Hurlen (forfatter), Ole André Oftebro (forfatter), Tonje Platou (forfatter), Nils Kristian Lie (forfatter)
Utgitt 28 august 2023
Lengde 275 sider
Sjanger Fagbøker, Jus
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202794033
Åpenhetsloven pålegger virksomheter i Norge å motvirke menneskerettighetsbrudd og uanstendige arbeidsforhold i leverandørkjedene sine. Lovens tre hovedsøyler er aktsomhetsvurderinger, redegjørelsesplikt og en plikt til å besvare informasjonskrav. Loven gjelder direkte for omtrent 9 000 virksomheter, og indirekte for et enda høyere antall mindre selskaper. Selv om lovens intensjoner er gode, har forfatterne erfart at innholdet i pliktene er vanskelig å forstå for de mange virksomhetene som berøres. Noen av spørsmålene som går igjen er «hva i all verden har menneskerettigheter med vår virksomhet å gjøre?», «hva konkret skal vi gjøre?», «må vi sende ut egenerklæringsskjema til alle vi handler fra?» og «må vi slutte å handle fra Kina?». Forfatterne av boken har som advokater bistått en rekke virksomheter med implementering og etterlevelse av loven i praksis. Åpenhetsloven i praksis retter seg mot complianceansvarlige, HR-medarbeidere, daglige ledere, styremedlemmer, advokater og andre rådgivere og alle som har behov for kunnskap om loven.