Frihet, likhet og mangfold - kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst (ebok) av -
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Anne Hellum (redaktør), Anniken Sørlie (redaktør)

Frihet, likhet og mangfold ebok

645,-
Kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst. I dagens mangfoldige samfunn utfordres tradisjonelle forståelser av kjønn og seksualitet, både innen juss, samfunnsvitenskap og medisin. Arbeidet med å styrke rettsstillingen til lesbiske, homofile, bifile, trans- og interkjønnpersoner (LHBTI) har tatt tid, og flere av de store endringene har kommet først i de siste par tiårene. Hvorfor ble sterili…
Ebok 645,-

Andre har også kjøpt

Undertittel kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst
Forfattere Anne Hellum (redaktør), Anniken Sørlie (redaktør)
Forlag Gyldendal
Utgitt 25 november 2021
Lengde 498 sider
Sjanger Fagbøker, Samfunnsvitenskap, Jus
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205518704

Kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst.

I dagens mangfoldige samfunn utfordres tradisjonelle forståelser av kjønn og seksualitet, både innen juss, samfunnsvitenskap og medisin. Arbeidet med å styrke rettsstillingen til lesbiske, homofile, bifile, trans- og interkjønnpersoner (LHBTI) har tatt tid, og flere av de store endringene har kommet først i de siste par tiårene.

Hvorfor ble sterilisering et vilkår for endring av juridisk kjønn, og har staten tatt tilstrekkelig ansvar for den tidligere steriliseringspraksisen? I hvilken grad har retten til kjønnsidentitet og retten til likestilling og ikke-diskriminering ført til en styrking av LHBTI- personers stilling på helserettens, familierettens, trygderetten og flyktningrettens område?

I Frihet, likhet og mangfold retter forskere innenfor juss, medisin, historie, psykologi og samfunnsfag søkelys mot utviklingen og gjennomføringen av LHBTI-personers rett til anerkjennelse, selvbestemmelse og likhet i norsk lovgivning og praksis. Boken, som avdekker en ujevn utvikling, viser at det fortsatt er stor rettslig, medisinsk og etisk uenighet om hvordan disse grunnleggende rettsprinsippene skal omsettes til praksis.

Boken egner seg for studenter, forskere og praktikere innen fagområder som juss, samfunnsfag og historie samt tverrfaglige studier som kjønnsstudier, helsefag og sosialt arbeid.