Politiet i krig og ved okkupasjon - noen folkerettslige og nasjonalrettslige perspektiver (ebok) av Ragnar L. Auglend
Legg til i ønskeliste
Ragnar L. Auglend (forfatter)

Politiet i krig og ved okkupasjon ebok

385,-
I boken drøftes politiets rettslige stilling i krig og ved okkupasjon, både i et folkerettslig og i et nasjonalrettslig perspektiv. Forfatteren viser hvordan rettstilstanden på området har utviklet seg etter andre verdenskrig og klarlegger det nasjonalrettslige hjemmelsgrunnlaget for regulering av politiets status og virk­somhet i krig og ved okkupasjon. Han gjennomgår videre direktivene som norsk politi har – og har hatt – å forholde seg til i slike situasjoner. Forfatteren drøfter ogs…
Ebok 385,-

Andre har også kjøpt

Undertittel noen folkerettslige og nasjonalrettslige perspektiver
Forfattere Ragnar L. Auglend (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 17 oktober 2018
Lengde 130 sider
Sjanger Fagbøker, Samfunnsvitenskap
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205520448
I boken drøftes politiets rettslige stilling i krig og ved okkupasjon, både i et folkerettslig og i et nasjonalrettslig perspektiv.

Forfatteren viser hvordan rettstilstanden på området har utviklet seg etter andre verdenskrig og klarlegger det nasjonalrettslige hjemmelsgrunnlaget for regulering av politiets status og virk­somhet i krig og ved okkupasjon. Han gjennomgår videre direktivene som norsk politi har – og har hatt – å forholde seg til i slike situasjoner. Forfatteren drøfter også hvordan regelverket for politiets stilling i krig og ved okkupasjon kan innrettes, og hvilket innhold det bør ha.

Boken vil være interessant og relevant for flere: politiet og påtalemyndigheten, Forsvaret, Forsvarsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Politidirektoratet samt jusstudenter og politihøgskolestudenter.