Sosialpedagogikkens mangfold (ebok) av Linda Elisabeth Bjørknes
Legg til i ønskeliste
Linda Elisabeth Bjørknes (forfatter), Grethe Marit Delås (forfatter), Mikhail Gradovski (forfatter), Joakim Jiri Haaland (forfatter), Arvid Lone (forfatter), Erik Paulsen (forfatter), Kari Søndenå (forfatter)

Sosialpedagogikkens mangfold ebok

305,-
Sosialpedagogisk arbeid med barn og unge preger barnevernspedagogenes profesjonsutøvelse. Målet med denne boka er å vise at sosialpedagogikk utgjør et kunnskapsgrunnlag som byr på mange tanke- og handlingsmuligheter og er sammensatt av ulike retninger og tradisjoner. Som teoretisk fagområde tar sosialpedagogikken for seg temaer innenfor oppdragelse og undervisning. Som praktisk arbeidsområde er faget opptatt av å finne løsninger på miljørelaterte utfordringer. God omsorg og oppdragelse bidrar t…
Ebok 305,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Linda Elisabeth Bjørknes (forfatter), Grethe Marit Delås (forfatter), Mikhail Gradovski (forfatter), Joakim Jiri Haaland (forfatter), Arvid Lone (forfatter), Erik Paulsen (forfatter), Kari Søndenå (forfatter)
Utgitt 30 juni 2019
Lengde 171 sider
Sjanger Fagbøker, Pedagogikk, Samfunnsvitenskap
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse LCP
ISBN 9788245029628
Sosialpedagogisk arbeid med barn og unge preger barnevernspedagogenes profesjonsutøvelse. Målet med denne boka er å vise at sosialpedagogikk utgjør et kunnskapsgrunnlag som byr på mange tanke- og handlingsmuligheter og er sammensatt av ulike retninger og tradisjoner. Som teoretisk fagområde tar sosialpedagogikken for seg temaer innenfor oppdragelse og undervisning. Som praktisk arbeidsområde er faget opptatt av å finne løsninger på miljørelaterte utfordringer. God omsorg og oppdragelse bidrar til livskompetanse som gir barn og unge de kunnskapene, de erfaringene og den mestringskompetansen de trenger for å kunne fungere i samfunnet. Sosialpedagogikkens mangfold viser at kunnskapsgrunnlaget på den ene siden kan beskrives som en paraply for en kunnskapskonstruksjon for profesjonsutdanninger som inkluderer pedagogikk, psykologi og sosiologi. På den andre siden har sosialpedagogikken i over ett hundre år skapt sin egen både teoretiske og praktiske kunnskap om barn og unge i utsatte situasjoner. Forfatterne skriver ut fra personlige erfaringer. De ønsker alle å bidra til kritiske refleksjoner knyttet til ulike forståelser av barn og unges utvikling og sosialisering i et flerkulturelt samfunn, og til hvilke vurderinger av kvalitet som legges til grunn for ulike oppvekstsvilkår. Alle forfatterne arbeider ved Institutt for sosialfag ved Universitetet i Stavanger. Boken er skrevet for både framtidige og nåværende sosialpedagoger på utdannings- og profesjonsfeltet.