Psykisk helsevernloven - med kommentarer (ebok) av Aslak Syse
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Aslak Syse (forfatter)

Psykisk helsevernloven ebok

645,-
Psykisk helsevernloven ble vedtatt i 1999 og er den viktigste sivile tvangsloven i Norge. Loven skal bidra til å sikre pasienters rettigheter og rettssikkerhet samtidig som at lovverket åpner for å innlegge og tilbakeholde pasienter i institusjoner uten deres samtykke. Det er også mulig, på særskilte vilkår, å anvende tvang i behandlingen i psykisk helsevern.Helsepersonell som forvalter loven, må ha god kjennskap til vilkårene for tvangsbruk og reglene om saksbehandling, tilsyn og kontroll. Om …
Ebok 645,-

Andre har også kjøpt

Undertittel med kommentarer
Forfattere Aslak Syse (forfatter)
Utgitt 18 mai 2016
Lengde 544 sider
Sjanger Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205482524
Psykisk helsevernloven ble vedtatt i 1999 og er den viktigste sivile tvangsloven i Norge.

Loven skal bidra til å sikre pasienters rettigheter og rettssikkerhet samtidig som at lovverket åpner for å innlegge og tilbakeholde pasienter i institusjoner uten deres samtykke. Det er også mulig, på særskilte vilkår, å anvende tvang i behandlingen i psykisk helsevern.

Helsepersonell som forvalter loven, må ha god kjennskap til vilkårene for tvangsbruk og reglene om saksbehandling, tilsyn og kontroll. Om det foreligger et behov for helsehjelp fra spesialisthelsetjenesten, har enhver rett til nødvendig helsehjelp, individuell plan og, i visse situasjoner, rett til øyeblikkelig hjelp-innleggelse. Dessuten er det oppstilt særskilte rettssikkerhetsgarantier for å ivareta pasientenes interesser. Pasienter, pårørende, organisasjoner og andre som er opptatt av pasienters rettsstilling, vil derfor ha bruk for regelkunnskap.

Denne tredje utgaven av kommentarutgaven er ajourført per 1. januar 2016 med aktuelle dommer, lovtekster og lovforslag samt andre aktuelle rettskilder.

I tillegg til kommentardelen og relevante forskriftstekster inneholder boka særskilte kapitler om Høyesteretts avgjørelser på feltet, om alvorlige spiseforstyrrelser, om tvangsbruk overfor rusmiddelavhengige og om de menneskerettslige aspektene ved bruk av tvang i psykisk helsevern.