Rett, samfunn og demokrati - innledning til juss-studiet (ebok) av Jan Fridthjof Bernt
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Jan Fridthjof Bernt (forfatter), Synne Sæther Mæhle (forfatter), Jørn R.T. Jacobsen (forfatter)

Rett, samfunn og demokrati ebok

575,-
Rett, samfunn og demokrati gir en første innføring i juridisk tenkemåte og metode, og i samspillet mellom juss og samfunn. Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).Et bærende synspunkt i boken er at hvis vi skal kunne tilegne oss og beherske rettsregler og juridisk metode fullt ut, må vi forstå hvordan retten skapes, utvikler seg og virker i samfunnet. Sentralt i denne sammenhengen er de forventningene samfunnet har til rettens innhold og virkemåte, og hvordan slike forventninger styrer rettsanv…
Ebok 575,-

Andre har også kjøpt

Undertittel innledning til juss-studiet
Forfattere Jan Fridthjof Bernt (forfatter), Synne Sæther Mæhle (forfatter), Jørn R.T. Jacobsen (forfatter), Jørn R.T. Jacobsen (medforfatter)
Utgitt 7 august 2013
Lengde 493 sider
Sjanger Fagbøker, Jus
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205459236
Rett, samfunn og demokrati gir en første innføring i juridisk tenkemåte og metode, og i samspillet mellom juss og samfunn.

Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).

Et bærende synspunkt i boken er at hvis vi skal kunne tilegne oss og beherske rettsregler og juridisk metode fullt ut, må vi forstå hvordan retten skapes, utvikler seg og virker i samfunnet. Sentralt i denne sammenhengen er de forventningene samfunnet har til rettens innhold og virkemåte, og hvordan slike forventninger styrer rettsanvendelsen. Disse forventningene sammenfattes som krav til rettens legitimitet, og er utgangspunktet for beskrivelsen av den juridiske metodelære.

Boken er skrevet som en begynnerbok til juss-studiet, og krever ikke forkunnskaper om juss eller vitenskapsfilosofi. Den skal leses som en oversikt og en introduksjon til de temaene som tas opp, ikke som en eksamensrettet fremstilling av de enkeltspørsmålene som omtales.

Formålet med boken er å gi et oversiktsbilde av den juridiske virkeligheten og arbeidsmåten. Den kan tjene som et fruktbart utgangspunkt og en god referanseramme for videre studier av jussen eller den samfunnsmessige virkeligheten jussen virker i. Den vil også kunne brukes i andre studier som tar opp spørsmål om juridiske institusjoner og rettsreglers virkemåte i samfunnet. Samtidig inneholder boken nye synspunkter og perspektiver på retten og på juridisk metode som vil være av nytte og interesse også for mer viderekomne juridiske studenter.