Rettsfølelsen i strafferettssystemet - perspektiver fra teori og praksis (ebok) av -
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Anne Marie Frøseth (redaktør), Linda Gröning (redaktør), Rasmus H. Wandall (redaktør)

Rettsfølelsen i strafferettssystemet ebok

445,-
Boken vil være nyttig lesning for alle som arbeider med eller har interesse for strafferett. Befolkningens oppfatninger om, og følelser for, hva som er en rimelig og rettferdig strafferett, får stadig større betydning i strafferettssystemet. Det er åpenbart at slike oppfatninger og følelser hos befolkningen – som ofte omtales som den allmenne rettsfølelsen – har betydning for strafferettssystemet.Det er imidlertid i stor grad uavklart hvordan befolkningens rettsfølelse styrer, og bør styre, inn…
Ebok 445,-

Andre har også kjøpt

Undertittel perspektiver fra teori og praksis
Forfattere Anne Marie Frøseth (redaktør), Linda Gröning (redaktør), Rasmus H. Wandall (redaktør)
Utgitt 16 februar 2016
Lengde 314 sider
Sjanger Fagbøker, Jus
Språk Multiple languages
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205489530
Boken vil være nyttig lesning for alle som arbeider med eller har interesse for strafferett.

Befolkningens oppfatninger om, og følelser for, hva som er en rimelig og rettferdig strafferett, får stadig større betydning i strafferettssystemet. Det er åpenbart at slike oppfatninger og følelser hos befolkningen – som ofte omtales som den allmenne rettsfølelsen – har betydning for strafferettssystemet.

Det er imidlertid i stor grad uavklart hvordan befolkningens rettsfølelse styrer, og bør styre, innholdet i beslutningene til strafferettssystemets aktører, og i hvilken grad den kan anses som «allmenn». Det samme gjelder hvordan strafferettens aktører oppfatter innholdet i denne «rettsfølelsen».

Forfatterne diskuterer rettsfølelsens betydning i strafferettssystemet fra ulike teoretiske og praktiske perspektiver, med forankring i flere strafferettslige temaer som aktualiserer seg på ulike stadier: fra lovgivningsprosessen til gjennomføringen av straffen. Artiklene i boken er skrevet av fremstående forskere i rettsvitenskap, teologi og filosofi, samt personer med lang erfaring fra lovgivningsarbeid, påtalemyndigheten, domstolen og kriminalomsorgen. Boken gir nye perspektiver på hvordan strafferettssystemets ulike aktører forholder seg, og bør forholde seg, til rettsfølelsen.

Innholdsfortegnelse(pdf, 98,71 kB)