Tale eller tie - om plikt til å avverge alvorlige lovbrudd og uriktige domfellelser (ebok) av Morten Holmboe
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Morten Holmboe (forfatter)

Tale eller tie ebok

465,-
Plikten til å avverge alvorlige straffbare handlinger gjelder enten man har taushetsplikt eller ikke. Men for den som har taushetsplikt, oppstår gjerne spørsmålet om man i et gitt tilfelle har plikt til å tie eller varsle. Reglene om avvergingsplikt og varslingsplikt er derfor viktige å kjenne til, særlig for yrkesgrupper innen helse- og omsorgstjenesten som daglig møter barn, ungdom, pasienter og pårørende.Denne boken behandler de grunnleggende reglene som gjelder for plikten til å avverge alv…
Ebok 465,-

Andre har også kjøpt

Undertittel om plikt til å avverge alvorlige lovbrudd og uriktige domfellelser
Forfattere Morten Holmboe (forfatter)
Utgitt 14 august 2017
Lengde 269 sider
Sjanger Fagbøker, Jus
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205506312
Plikten til å avverge alvorlige straffbare handlinger gjelder enten man har taushetsplikt eller ikke. Men for den som har taushetsplikt, oppstår gjerne spørsmålet om man i et gitt tilfelle har plikt til å tie eller varsle.

Reglene om avvergingsplikt og varslingsplikt er derfor viktige å kjenne til, særlig for yrkesgrupper innen helse- og omsorgstjenesten som daglig møter barn, ungdom, pasienter og pårørende.

Denne boken behandler de grunnleggende reglene som gjelder for plikten til å avverge alvorlige lovbrudd, plikten til å varsle om at en uskyldig person er tiltalt eller domfelt, og plikten offentlige myndigheter har til å varsle om mistanke om omsorgssvikt, vold eller overgrep mot barn. Den gjennomgår dessuten en rekke bestemmelser for utvalgte forvaltningsorganer, herunder barnevernet, helse- og omsorgstjenesten, politiet og utdanningssektoren. Her foreslås også løsninger på de kompliserte spørsmålene som reises i bokens eksempler. Endelig fremsetter forfatteren forslag til lovendringer som kan harmonisere og klargjøre regelverket. Boken er den første samlede fremstillingen av reglene om avvergingsplikt og varslingsplikt, og klargjør et frem til nå uoversiktlig rettsområde.