Makt og demokrati i arbeidslivet (ebok) av Fredrik Engelstad
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Fredrik Engelstad (forfatter), Jørgen Svalund (forfatter), Inger Marie Hagen (forfatter), Aagoth Elise Storvik (forfatter)

Makt og demokrati i arbeidslivet (Makt- og demokratiutredningen 1998-2003) ebok

345,-
Denne boken sikter mot å gi et mest mulig dekkende bilde av maktforhold i norsk arbeidsliv . i hovedsak slik det fortoner seg for den enkelte arbeidstaker og bedrift. Arbeidslivet har gått gjennom omfattende endringer i tiden etter 1980: Sysselsettingen i industrien går tilbake, mens flertallet arbeider med ulike former for tjenesteyting. Ledelsesformene er annerledes. Fagforeningene har endret seg. Det sosialdemokratiske hegemoniet har langt på vei forvitret. Økt individualisering, mindre tro …
Ebok 345,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Fredrik Engelstad (forfatter), Jørgen Svalund (forfatter), Inger Marie Hagen (forfatter), Aagoth Elise Storvik (forfatter)
Utgitt 11 august 2014
Lengde 392 sider
Sjanger Fagbøker, Samfunnsvitenskap
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205478749
Denne boken sikter mot å gi et mest mulig dekkende bilde av maktforhold i norsk arbeidsliv . i hovedsak slik det fortoner seg for den enkelte arbeidstaker og bedrift. Arbeidslivet har gått gjennom omfattende endringer i tiden etter 1980: Sysselsettingen i industrien går tilbake, mens flertallet arbeider med ulike former for tjenesteyting. Ledelsesformene er annerledes. Fagforeningene har endret seg. Det sosialdemokratiske hegemoniet har langt på vei forvitret. Økt individualisering, mindre tro på sentral styring, større betydning av eierskap, er noen trekk. I arbeidsmarkedet er økt yrkesdeltagelse blant kvinner og større betydning av kompetanse de viktigste endringene. Hvordan har disse endringene virket inn på arbeidstakernes muligheter for utfoldelse og selvbestemmelse i arbeidssituasjonen? Boken gir mange og ulike svar på sentrale spørsmål, basert på grundige analyser av tilgjengelig materiale: levekårsundersøkelser, arbeidslivs- og bedriftsundersøkelser og lederundersøkelser.