Styrearbeid - for ansatte i selskap og konsern (ebok) av Gro Granden
Legg til i ønskeliste
Gro Granden (forfatter)

Styrearbeid ebok

355,-
Boka omhandler aksjeselskapers styrende organer og forholdet mellom disse, med vekt på styrets oppgaver og praktisk styrearbeid i enkeltselskaper og konserner. Blant spørsmålene som tas opp, er: Når og hvordan kan de ansatte kreve styrerepresentasjon? Hvordan krever man representasjon når selskapet er en del av et konsern?  Hvordan gjennomføres valg til styrene?  Når er et styremedlem inhabilt?  Hvordan lager man en styringsin…
Ebok 355,-

Andre har også kjøpt

Undertittel for ansatte i selskap og konsern
Forfattere Gro Granden (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 3 juli 2024
Sjanger Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205605046

Boka omhandler aksjeselskapers styrende organer og forholdet mellom disse, med vekt på styrets oppgaver og praktisk styrearbeid i enkeltselskaper og konserner.

Blant spørsmålene som tas opp, er: Når og hvordan kan de ansatte kreve styrerepresentasjon? Hvordan krever man representasjon når selskapet er en del av et konsern?  Hvordan gjennomføres valg til styrene?  Når er et styremedlem inhabilt?  Hvordan lager man en styringsinstruks?  Når kan det pålegges taushetsplikt? Hva er styrets og tillitsvalgtes rolle i endringsprosesser? Hvordan kan man bidra til utviklingen av etiske spørsmål som bedriftenes samfunnsansvar (corporate social responsibility) og eierstyring og selskapsledelse (corporate governance)? 

De ansattes lovbestemte interesserepresentasjon forutsetter at styret og selskapets administrasjon gir de ansattevalgte mulighet til å ivareta de ansattes interesser.

Denne boka kan hjelpe ansattevalgte styrerepresentanter og andre tillitsvalgte i å oppnå reell medvirkning og medbestemmelse, slik at de kan delta i utviklingen av eget selskap. Framstillingen er tilrettelagt for lesere som ikke har særlige forhåndskunnskaper om jus. 

Nytt i denne utgaven er blant annet: 
Hvordan inngår man avtaler om konsernordning (felles representasjonsordning)? 
Hvordan inngår man avtale om ikke å etablere bedriftsforsamling eller om å avvikle bedriftsforsamling? 
Hvem kan inngå slike avtaler, og hva må avtalen inneholde?