Historiae - beretningen om Romerriket etter Neros død (ebok) av Publius Cornelius Tacitus
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
159,-
«Den historien jeg tar fatt på, er full av omskiftelser, den er preget av blodige slag og opprivende borgerkriger, ja, selv i fredstid er den brutal. Fire keisere led en voldsom død, tre ganger var det borgerkrig, og enda flere ganger krig mot ytre fiender, ofte til samme tid.» Slik karakteriserer Tacitus selv innholdet i Historiae, som skildrer utviklingen i Romerriket etter Neros død i år 68. I år 68 var Tacitus i tenårene, og han tilhørte en familie som deltok i statsforvaltningen på høyt ni…
Ebok 159,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel beretningen om Romerriket etter Neros død
Forfattere Publius Cornelius Tacitus (forfatter), Anne-Katrine Frihagen (oversetter), Anne Katrine Frihagen (oversetter), Bjørg Tosterud (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 23 oktober 2017
Lengde 345 sider
Sjanger Historie, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203362903
«Den historien jeg tar fatt på, er full av omskiftelser, den er preget av blodige slag og opprivende borgerkriger, ja, selv i fredstid er den brutal. Fire keisere led en voldsom død, tre ganger var det borgerkrig, og enda flere ganger krig mot ytre fiender, ofte til samme tid.» Slik karakteriserer Tacitus selv innholdet i Historiae, som skildrer utviklingen i Romerriket etter Neros død i år 68. I år 68 var Tacitus i tenårene, og han tilhørte en familie som deltok i statsforvaltningen på høyt nivå. Som ung mann og snart som embedsmann og senator fulgte han altså det politiske maktspillet på nært hold, og derfor kan han gi oss en levende og innsiktsfull skildring av denne dramatiske perioden i romersk historie. I denne boken følger vi fire menns blodige vei til keisertronen i året 69 og opplever hvordan den hensynsløse maktkampen påvirker hele samfunnet, både eliten og den jevne kvinne og mann. Dette hovedverket i romersk historieskrivning foreligger her for første gang i norsk oversettelse.