Jus og interessepolitikk - LOs juridiske avdeling gjennom 100 år (ebok) av Åsmund Arup Seip
Legg til i ønskeliste
Åsmund Arup Seip (forfatter)

Jus og interessepolitikk ebok

295,-
LOs juridiske avdeling, som er Norges største fagmiljø for arbeidsrett og LOs største fagavdeling, ble grunnlagt i 1922. Denne boken er en historisk fremstilling av LO-juristenes arbeid med å ivareta LOs og medlemmenes interesser, både i rettssalen og i det politiske arbeidet overfor myndighetene.   Bokens første del handler om tiden frem til 1935 og tar særlig for seg arbeidskampene på begynnelsen av 1900-tallet og den påføl…
Ebok 295,-

Andre har også kjøpt

Undertittel LOs juridiske avdeling gjennom 100 år
Forfattere Åsmund Arup Seip (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 10 oktober 2023
Lengde 323 sider
Sjanger Fagbøker, Økonomi, næringsliv og ledelse, Jus
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205593312

LOs juridiske avdeling, som er Norges største fagmiljø for arbeidsrett og LOs største fagavdeling, ble grunnlagt i 1922. Denne boken er en historisk fremstilling av LO-juristenes arbeid med å ivareta LOs og medlemmenes interesser, både i rettssalen og i det politiske arbeidet overfor myndighetene.

 

Bokens første del handler om tiden frem til 1935 og tar særlig for seg arbeidskampene på begynnelsen av 1900-tallet og den påfølgende utviklingen av den kollektive arbeidsretten. Andre del tar for seg perioden frem til 1960 og legger særlig vekt på avdelingens rolle i utbyggingen av trepartssamarbeidet. Tredje del tar for seg tiden frem til i dag og ser særlig på arbeidet med å få på plass gode systemer for yrkesskadeerstatning og bedre arbeidsmiljøregulering. Den tar også opp hvordan EU-retten har virket inn på arbeidsretten og på LO-juristenes arbeid.

Jus og interessepolitikk løfter frem LO-juristene arbeid, og viser hvordan de har gjort LOs juridiske avdeling til en sentral aktør i reguleringen av arbeidslivet så vel som i samfunnsutviklingen for øvrig.