Overskuddsflytting - aggressiv skatteplanlegging i den globale økonomien (ebok) av Gregar Berg-Rolness
Legg til i ønskeliste
Gregar Berg-Rolness (forfatter)

Overskuddsflytting ebok

485,-
Den aggressive skatteplanleggingen som i den globale økonomien resulterer i økende overskuddsflytting og skadelig skattekonkurranse, undergraver statenes finansiering. Denne e-boken tilsvarer 1. trykte utgave fra 2020. Vi ser stater som kneler under gjeldsbelastning, som kutter i pensjoner og offentlige tjenester, og sosiale opprør i mange land. De gamle skattesystemene fra industrisamfunnet omgås lekende lett av kapitalsterke aktører og statenes selvr&ari…
Ebok 485,-

Andre har også kjøpt

Undertittel aggressiv skatteplanlegging i den globale økonomien
Forfattere Gregar Berg-Rolness (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 8 november 2022
Lengde 424 sider
Sjanger Økonomi, næringsliv og ledelse, Fagbøker, Jus
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205565944

Den aggressive skatteplanleggingen som i den globale økonomien resulterer i økende overskuddsflytting og skadelig skattekonkurranse, undergraver statenes finansiering.

Denne e-boken tilsvarer 1. trykte utgave fra 2020.

Vi ser stater som kneler under gjeldsbelastning, som kutter i pensjoner og offentlige tjenester, og sosiale opprør i mange land. De gamle skattesystemene fra industrisamfunnet omgås lekende lett av kapitalsterke aktører og statenes selvråderett på det økonomiske området blir en floskel. 

Skatt er utvilsomt politikk. Alle vet det, når det kommer til stykke, den solidariske skattedugnaden er en forutsetning for våre velferdsordninger og våre institusjoner for øvrig. Men hvordan henger det sammen når søkkrike personer blir nullskatteytere og flertallet av våre flernasjonale selskaper ikke betaler skatt? For de fleste er det nærmest et mysterium når verdiene som skapes på norske arbeidsplasser blir nullet ut i de norske regnskapene og dukker opp i skatteparadisene. Det er behov for å kaste lys over de metodene som anvendes. Metodene for overskuddsflyttingen er det sentrale temaet for denne boka.