
Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Maten vår ebok
299,-
Norsk matproduksjon er i en dyp krise. Når du først ser det, finnes tegnene overalt – i butikken, på fjellet eller når du besøker en hvilken som helst bygd. Endringene startet i det små, men er nå så store at vi nærmer oss et bristepunkt.Sakte, og nesten umerkelig, har butikkene blitt fylt med billig importmat på bekostning av den norske. Prisene øker, variasjonen av norsk frukt og grønt synker og kjedene får stadig mer makt. I skyggen av dette legges det i snitt ned fire gårdsbruk om dagen og …
Ebok
299,-
Undertittel
det du ikke får vite om norsk mat - og prisen vi må betale
Forlag
Frisk
Utgitt
13 mai 2025
Lengde
158 sider
Sjanger
Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Språk
Bokmål
Format
epub
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788284372167
Norsk matproduksjon er i en dyp krise. Når du først ser det, finnes tegnene overalt – i butikken, på fjellet eller når du besøker en hvilken som helst bygd. Endringene startet i det små, men er nå så store at vi nærmer oss et bristepunkt.Sakte, og nesten umerkelig, har butikkene blitt fylt med billig importmat på bekostning av den norske. Prisene øker, variasjonen av norsk frukt og grønt synker og kjedene får stadig mer makt. I skyggen av dette legges det i snitt ned fire gårdsbruk om dagen og et økende antall bønder regner nå på om de i det hele tatt har råd til å fortsette å produsere mat til meg og deg.Allerede i dag har vi så lite jordbruk igjen at hvis krisen ram- mer, har vi ikke mat til seks av ti nordmenn. Vi har overlatt den største delen av matforsyningen vår til utlandet, og dette i en periode hvor både klima, truende handelskriger og økende konflikter preger markedene. Har vi egentlig råd til at inntektene til noen få skal sette norsk jordbruk, din helse og Norges matsikkerhet i fare?Det er fremdeles ikke for sent å snu, men da må det skje både snart og raskt.. --Anders Nordstad er siviløkonom, tidligere generalsekretær i Norsk bonde- og småbrukarlag og en ettertraktet foredragsholder. Han har jobbet med kornhandel i Norge og Tyskland og soyainnkjøp fra Brasil. Nordstad vet hva han snakker om når han sier at det norske matsystemet gagner helt andre enn dem det opprinnelig var ment for: deg og meg.