Matforgiftning - smitte gjennom mat og vann (ebok) av Marina Aspholm
Legg til i ønskeliste
Marina Aspholm (forfatter), Per Einar Granum (forfatter)

Matforgiftning ebok

489,-
Matforgiftning – Smitte gjennom mat og vann gir god oversikt over mat- og vannbårne mikroorganismer som kan føre til sykdom. Denne 5. utgaven er oppdatert i henhold til ny forskning, der teknologi for helgenomsekvensering og tilhørende analysemetoder er vektlagt som betydningsfulle for økt mattrygghet på globalt nivå. Forfatterne gjennomgår hvordan spredning av forskjellige smittestoffer kan foregå, forebygges, spores og stanses. Viktige …
Ebok 489,-

Andre har også kjøpt

Undertittel smitte gjennom mat og vann
Forfattere Marina Aspholm (forfatter), Marina Aspholm (redaktør), Per Einar Granum (redaktør), Per Einar Granum (forfatter), Bjørn Kåre Gjerde (medforfatter), Georg Kapperud (medforfatter), Trine L'Abee-Lund (medforfatter), Heidi Lange (medforfatter), Toril Lindbäck (medforfatter), Ann Katrin Llarena (medforfatter), Mette Myrmel (medforfatter), Truls Nesbakken (medforfatter), Liv Marit Rørvik (medforfatter), Eystein Skjerve (medforfatter), Michael A. Tranulis (medforfatter), Yngvild Wasteson (medforfatter), Øyvind Ørmen (medforfatter)
Utgitt 13 mars 2024
Lengde 400 sider
Sjanger Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse LCP
ISBN 9788202828400

Matforgiftning – Smitte gjennom mat og vann gir god oversikt over mat- og vannbårne mikroorganismer som kan føre til sykdom. Denne 5. utgaven er oppdatert i henhold til ny forskning, der teknologi for helgenomsekvensering og tilhørende analysemetoder er vektlagt som betydningsfulle for økt mattrygghet på globalt nivå.

Forfatterne gjennomgår hvordan spredning av forskjellige smittestoffer kan foregå, forebygges, spores og stanses. Viktige spørsmål som blir behandlet, er: Hvilke symptomer gir mat- og vannbårne infeksjoner og forgiftninger? Hvordan finner vi smittekildene? Hvordan kan vi avsløre årsakene til at smittestoffene kommer i maten? Hva kan vi gjøre for å hindre uønsket vekst av bakterier og spredning av virus og parasitter i vann og næringsmidler?

Boka er skrevet for studenter innen medisin, veterinærmedisin, ernærings- og næringsmiddelfag og i relevante helsefag. Den vil være nyttig som oppslagsverk for aktuelle yrkesgrupper og for alle som ønsker å behandle matvarer hygienisk forsvarlig. Den enkelte som har behov for bakgrunnsinformasjon når en selv er rammet av matbåren sykdom, vil også ha nytte av boka.