Samtaler - samtaler i fire bøker om jærtegn og underlige hendelser i Italia på 400- og 500-tallet (ebok) av Gregor
Legg til i ønskeliste
159,-
Pave Gregor (540-604) levde i en urolig tid, i overgangen mellom antikken og middelalderen. Han var av romersk senatorætt og en ruvende figur i kirkens historie. I "Samtaler" forteller han historier om hellige menn i Italia på 400- og 500-tallet. Teksten er formet som en dialog mellom Gregor selv og hans nære medarbeider, Petter. Gregor forteller, og Petter bryter inn nå og da med oppklarende spørsmål og bifall. Anekdoter fra dagliglivet utlegges teologisk og belyser Guds plan for skaperverket.…
Ebok 159,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel samtaler i fire bøker om jærtegn og underlige hendelser i Italia på 400- og 500-tallet
Forfattere Gregor (forfatter), Gregor I den store (forfatter), dom Filip (oversetter), Fondet for Thorleif Dahls kulturbibliotek (forfatter), Det Norske akademi for sprog og litteratur (forfatter), Filip (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 22 april 2016
Lengde 269 sider
Sjanger Religion og livssyn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203356582
Pave Gregor (540-604) levde i en urolig tid, i overgangen mellom antikken og middelalderen. Han var av romersk senatorætt og en ruvende figur i kirkens historie. I "Samtaler" forteller han historier om hellige menn i Italia på 400- og 500-tallet. Teksten er formet som en dialog mellom Gregor selv og hans nære medarbeider, Petter. Gregor forteller, og Petter bryter inn nå og da med oppklarende spørsmål og bifall. Anekdoter fra dagliglivet utlegges teologisk og belyser Guds plan for skaperverket. Folkevandringstidens kaotiske verden gir tegn om at verdens undergang nærmer seg. Hunere, vandaler, gotere og langobarder herjer i Italia, og befolkningen lider i Roma så vel som på landsbygden. I verkets fire bøker møter vi et bredt spekter av kristne lederfigurer fra århundrene opp til pave Gregors egen tid. Disse fortellingene gir et fargerikt bilde av kristendommens tidlige historie og folkelige forestillinger. Den hellige Benedikt, som innførte munkevesenet i Vest-Europa, er viet en hel bok og beskrives gjennom en rekke anekdoter. Gregors "Samtaler" gir et unikt innblikk i dagliglivet i Italia i senantikken og er spennende lesning fra en viktig overgangsfase i Europas historie.