Korrupsjonsbekjempelse - særlig om norske virksomheters ansvar for korrupsjon (ebok) av Ingvild Rosseland Sandhaug
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode

Korrupsjonsbekjempelse ebok

505,-
Korrupsjon utgjør en trussel mot rettsstaten, demokratiet og det økonomiske markedet. Bestikkelser benyttes for å få tilgang på knappe ressurser, med mulighet for stor profitt. Korrupsjon gir rikdom for de få, på de manges bekostning. Det er med andre ord av fundamental betydning for samfunnet at man forebygger korrupsjon.I denne boken undersøkes hvordan norske virksomheter kan og bør holdes ansvarlig for å forebygge korrupsjon. Blant spørsmålene som søkes besvart, er:- Hvilke handlinger er kri…
Ebok 505,-

Andre har også kjøpt

Undertittel særlig om norske virksomheters ansvar for korrupsjon
Forfattere Ingvild Rosseland Sandhaug (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 18 mars 2021
Lengde 434 sider
Sjanger Fagbøker, Samfunnsvitenskap, Jus
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205534025
Korrupsjon utgjør en trussel mot rettsstaten, demokratiet og det økonomiske markedet.

Bestikkelser benyttes for å få tilgang på knappe ressurser, med mulighet for stor profitt. Korrupsjon gir rikdom for de få, på de manges bekostning. Det er med andre ord av fundamental betydning for samfunnet at man forebygger korrupsjon.

I denne boken undersøkes hvordan norske virksomheter kan og bør holdes ansvarlig for å forebygge korrupsjon. Blant spørsmålene som søkes besvart, er:

- Hvilke handlinger er kriminalisert som korrupsjon, og når kan et foretak holdes ansvarlig for ansattes korrupsjonshandlinger i norsk rett?

- Er gjeldende regler om straffansvar for foretak den mest formålstjenlige løsningen for å forebygge korrupsjon? Kan man hente inspirasjon fra USA, England og den norske hvitvaskingsloven for å få en mer formålstjenlig regulering av korrupsjon?

- Hvordan bør vi regulere norske virksomheters ansvar for å forebygge og avdekke korrupsjon, og hvordan kan norske virksomheter forebygge at ansatte tar del i korrupsjonshandlinger?

Innholdsfortegnelse: