Norske matvarer - verdier, muligheter og utfordringer - en artikkelsamling basert på NFR-prosjektet Eco-values as product quality attributes in manufacturing of agricultural food ingredients (Eco-prosjektet) (ebok) av -
Legg til i ønskeliste
Nina M. Iversen (redaktør), Leif E. Hem (redaktør), Bjørn Myskja (redaktør), Tor-Henning Iversen (redaktør)

Norske matvarer ebok

479,-
Kan vi stole på kvaliteten på maten vi kjøper? Hvor viktig er det at maten er produsert eller dyrket i Norge? I alle kulturer spiller maten en sentral rolle. Det å skaffe, tilberede og spise mat inngår i grunnleggende fellesskapshandlinger og er forbundet med lange tradisjoner. Men i vår tid blir matproduksjonen i stadig større grad teknologisert og globalisert. I denne boken drøfter forskere i biologi, økonomi og etikk flere sentrale spørsmål knyttet til denne utviklingen, bl.a.: - Hvor vikt…
Ebok 479,-

Andre har også kjøpt

Undertittel verdier, muligheter og utfordringer - en artikkelsamling basert på NFR-prosjektet Eco-values as product quality attributes in manufacturing of agricultural food ingredients (Eco-prosjektet)
Forfattere Nina M. Iversen (redaktør), Leif E. Hem (redaktør), Bjørn Myskja (redaktør), Tor-Henning Iversen (redaktør)
Utgitt 30 juni 2019
Lengde 282 sider
Sjanger Fagbøker, Teknologi og ingeniørfag
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse LCP
ISBN 9788245029444
Kan vi stole på kvaliteten på maten vi kjøper? Hvor viktig er det at maten er produsert eller dyrket i Norge? I alle kulturer spiller maten en sentral rolle. Det å skaffe, tilberede og spise mat inngår i grunnleggende fellesskapshandlinger og er forbundet med lange tradisjoner. Men i vår tid blir matproduksjonen i stadig større grad teknologisert og globalisert. I denne boken drøfter forskere i biologi, økonomi og etikk flere sentrale spørsmål knyttet til denne utviklingen, bl.a.: - Hvor viktig er det for forbrukerne at ingrediensene er sunne, næringsrike eller uten rester av sprøytemidler? Lar vi «grønne verdier» styre våre produktvalg hvis varene koster mer? - I hvilken grad er det mulig å erstatte importerte matvarer med norske? Er det moralsk forsvarlig å beskytte norsk matproduksjon gjennom tollbarrierer og subsidier hvis det begrenser fattige lands muligheter til å konkurrere? - Hvorfor er genmodifisering så omstridt? Kan det løse problemene med matmangel? Gjennom de faglige bidragene og eksempler fra de deltakende bedriftenes arbeid med noen av disse temaene, gir boken et aktuelt innblikk i sentrale utfordringer for norsk matproduksjon.