Månedens utvalgte: Landet som ble for rikt
Hvordan Norge endte i Oljefondets felle
I vår månedlige spalte, månedens utvalgte, setter vi fokus på en eller flere bøker, eller tematikk som er aktuell. Denne måneden utvalgte bok er «Landet som ble for rikt» av Martin Bech Holte.
Nordmenn har skyhøy gjeld, rentekuttene lar vente på seg, inflasjon spiser opp økonomien til borgerne, de rikeste flykter med formuene sine til Sveits, produktiviteten i den norske økonomien peker nedover, samtidig har den norske staten aldri vært rikere.
I 2013 skåret Norge høyt på velstand, helse og lykke, i dag er økonomisk vekst erstattet med stagnasjon. Hvorfor peker de økonomiske pilene plutselig nedover? Selv om staten er rik, fører bruken av oljefondets midler med seg en rekke følgefeil: offentlig pengebruk eser ut som en bolledeig, samtidig som norsk og utenlandsk kapital flyttes ut av landet vårt.
I Landet som ble for rikt tar økonom Martin Bech Holte en gjennomgang av hva som har gått galt, og roper samtidig varsku til norske politikere og velgere. Bakteppet for boka er ifølge Holte selv «å skape etterspørsel etter bedre politikk som løser vanlige folks problemer, uavhengig av partipolitikk».
Gå ikke glipp av månedens utvalgte bok, som allerede har rukket å bli en snakkis i finansavisene og blant økonomer.
Kjøp eboka nedenfor 👇
«Landet som ble for rikt»
Nordmenn tror staten sparer for dem, og har skyhøy gjeld med stor risiko. Uten rakettmotoren økonomien trenger blir resultatet i stedet seiglivet nedtur.
Det finnes en vei tilbake til sunn velstandsvekst. Men finnes det lederskap til å finne den i tide?
Les mer her