Bli hvis du kan. Reis hvis du må (ebok) av He
Legg til i ønskeliste
Helga Flatland (forfatter)

Bli hvis du kan. Reis hvis du må (Bli hvis du kan-trilogien #1) ebok

119,-
(8)
Denne romanen tar utgangspunkt i tre unge barndomsvenner - Tarjei, Trygve og Kristian - og deres beslutning om å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av de tre kommer tilbake. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre veivalg - bli eller reise? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg. Rammen er lokalsamfunnet guttene kommer fra. Kapitlene gir stemme til to av guttene, og to…
Ebok 119,- Lydbok 149,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Helga Flatland (forfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 6 juni 2011
Lengde 170 sider
Sjangrer Skjønnlitteratur, Romaner
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203197079
Denne romanen tar utgangspunkt i tre unge barndomsvenner - Tarjei, Trygve og Kristian - og deres beslutning om å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av de tre kommer tilbake. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre veivalg - bli eller reise? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg. Rammen er lokalsamfunnet guttene kommer fra. Kapitlene gir stemme til to av guttene, og to av de som står dem nær. "Bli hvis du kan. Reis hvis du må" er en kritikerrost debutroman om forventninger, identitet, manndomsidealer og relasjoner mellom mennesker.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Grusom men bra.

Jeg hadde ikke trodd jeg ville bli så grepet som jeg ble. Etter første delen (Tarjei), ville jeg egentlig bare legge fra meg boka og finne noen å klemme på. Jeg klarte det ikke. Faktisk klarte jeg ikke å legge den fra meg i det hele tatt. Jeg visste det kom til å bli grusomt, men litt som når man ser en ulykke holder på å skje, klarte jeg ikke å la være. Så boken ble lest i løpet av noen timer. Og jeg forsov meg i dag. Svært godt skrevet om å bli voksen, om å vokse opp på en bygd hvor man finner en del bakstreverske holdninger, om sorg, og om krig. Boken er delt inn i fire deler, som hver omhandler en person. På relativt få sider, klarer Flatland å formidle hele livsforløp, og leser blir glad i alle personene. Det er effektfullt å veksle mellom bokmål og nynorsk, det sier ganske mye om karakterene. Virkelig bra bok, og virkelig hjerteskjærende.