Blodet i årene (ebok) av Merete Morken Anders
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode

Blodet i årene ebok

306,- Veil. pris: 349,-Spar: 43,-
(1)
Amalie Skram stilte tre krav til en forfatters virke: Hun skal vise sannheten, skrive med medfølelse, og forsøke å forstå. Merete Morken Andersen tar henne på alvor i denne boken. Gjennom fem temaer, frihet, slekt, kjærlighet, galskap og død, fletter hun sammen brev, dagbøker, romaner og malerier, og skaper en polyfonisk collage, som veksler mellom ulike fortellergrep og fortellerstemmer. Ofte skyver hun Amalie Skram vekk fra scenen, og slipper andre til. Men målet er det samme. Å få verden til…
Ebok 306,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Amalie Skram og hennes tid - en biografisk collage
Forfattere Merete Morken Andersen (forfatter)
Forlag Spartacus
Utgitt 17 november 2018
Lengde 575 sider
Sjangrer Biografier, Biografier
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788243012394
Amalie Skram stilte tre krav til en forfatters virke: Hun skal vise sannheten, skrive med medfølelse, og forsøke å forstå. Merete Morken Andersen tar henne på alvor i denne boken. Gjennom fem temaer, frihet, slekt, kjærlighet, galskap og død, fletter hun sammen brev, dagbøker, romaner og malerier, og skaper en polyfonisk collage, som veksler mellom ulike fortellergrep og fortellerstemmer. Ofte skyver hun Amalie Skram vekk fra scenen, og slipper andre til. Men målet er det samme. Å få verden til å tre frem, slik at det skal bli mulig å få øye på det store bildet. Merete Morken Andersen (f. 1965) er førsteamanuensis i faglitterær skriving ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har utgitt både skjønnlitterære og faglitterære bøker. I 2002 vant hun Kritikerprisen for romanen Hav av tid, i 2003 Amalie Skram-prisen. Hennes seneste utgivelse er Skriveboka (2008).
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Velskrevet og godt gjennomført!

Vil du bli bedre kjent med Amalie Skram, hennes forfatterskap og kunstnermiljøet som vokste fram på hennes tid. Da kan denne anbefales. Det er en krevende bok, men så verdt arbeidet!