Det magiske smykket (ebok) av Elna Siv Kristo
Legg til i ønskeliste
Elna Siv Kristoffersen (forfatter), Unn Pedersen (forfatter)

Det magiske smykket ebok

179,- Veil. pris: 199,-Spar: 20,-
(0)
Spennende fakta og historie fra tiden før vikingene Det magiske smykket tar oss med tilbake til 400-tallet, lenge før vikingene dro på tokt. Hvordan var det å leve den gang, hvordan var det å være barn og ungdom? Fantastiske funn fra gravhauger på Jæren gir oss innblikk i en tid der barn hadde mye ansvar og gikk rett over til å bli voksne, uten noen ungdomstid. Vi møter Frøydis på tolv år som er arving til en storgård, nabogutten Ådne som hun liker så godt, men ikke kan gifte seg med, og tr…
Ebok 179,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en fortelling om tre gravhauger fra folkevandringsstiden
Forfattere Elna Siv Kristoffersen (forfatter), Unn Pedersen (forfatter), Jens Kristensen (illustratør), Jens Ivar Kristensen (illustratør)
Forlag Gyldendal
Utgitt 23 september 2021
Lengde 64 sider
Sjanger 9-12 år, Barnebøker, Fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205548664
Spennende fakta og historie fra tiden før vikingene Det magiske smykket tar oss med tilbake til 400-tallet, lenge før vikingene dro på tokt. Hvordan var det å leve den gang, hvordan var det å være barn og ungdom? Fantastiske funn fra gravhauger på Jæren gir oss innblikk i en tid der barn hadde mye ansvar og gikk rett over til å bli voksne, uten noen ungdomstid. Vi møter Frøydis på tolv år som er arving til en storgård, nabogutten Ådne som hun liker så godt, men ikke kan gifte seg med, og trellen Una som det egentlig er forbudt å være venn med. Personene er oppdiktet, men fortellingene om dem er basert på fakta og forskning. Og det magiske smykket? Jo, i en av gravhaugene ble det funnet en praktfull spenne dekket med dyre- og menneskefigurer. Denne boken passer for barn og unge som vil vite hvordan det var å leve i en helt annen tid. Arkeolog Unn Pedersen har skrevet flere populære faktabøker fra vikingtiden, den siste var Vikingdronningens grav. Nå går hun lenger tilbake i tid sammen med kollega Elna Siv Kristoffersen som forsker på folkevandringstiden (400-550 e.Kr.) og er spesialist på smykker og dyreornamentikk. Illustratør Jens Kristensen gir liv til fortellingene og setter fantasien i sving. Han har tidligere illustrert en rekke bøker, blant annet Et sted i tusenvis av år, Neandertalere og Ville dyr i byen. For Klodeklubben fikk han KUDs illustrasjonspris for barne- og ungdomsbøker 2020.