Dødevaskeren (ebok) av Sara Omar
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Sara Omar (forfatter)

Dødevaskeren ebok

159,-
(2)
Det nyfødte pikebarnet Frmesk er uønsket av sin far fordi hun er jente. Farmoren insisterer på at Frmesk blir omskåret, men liten og svak som hun er, frykter moren at spedbarnet ikke vil overleve inngrepet. Enda mer frykter hun mannens trussel om å ta Frmesk av dage ved å begrave henne levende. Utveien blir å la barnet vokse opp hos besteforeldrene. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tar seg av døde jenter og kvinner som ingen andre vil begraver - kvinner som er drept i vanære eller skam. Det …
159,-
149,-
Forfattere Sara Omar (forfatter), Hilde Rød-Larsen (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 24 april 2018
Lengde 332 sider
Sjangrer Romaner, Oversatt skjønnlitteratur , Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203373794
Det nyfødte pikebarnet Frmesk er uønsket av sin far fordi hun er jente. Farmoren insisterer på at Frmesk blir omskåret, men liten og svak som hun er, frykter moren at spedbarnet ikke vil overleve inngrepet. Enda mer frykter hun mannens trussel om å ta Frmesk av dage ved å begrave henne levende. Utveien blir å la barnet vokse opp hos besteforeldrene. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tar seg av døde jenter og kvinner som ingen andre vil begraver - kvinner som er drept i vanære eller skam. Det er et kjærlig hjem, men besteforeldrene kan ikke i det lange løp skjerme Frmesk mot den fysiske og psykiske overlast som ubønnhørlig nærmer seg fra alle sider. Boken foregår i Kurdistan i 1986. Området er preget av krig og folkemord, det danner det grusomme bakteppet for en fortelling om et ekstremt utsatt jenteliv.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Bør leses!

Jeg begynte å høre Dødevaskeren, men boken var alt for sterk og grusom til at jeg klarte å høre den. Jeg måtte lese selv slik at jeg kunne pause og skumme litt på de mest grusomme partiene. Dette er en bok alle bør lese! Det er forferdelig at det finnes samfunn i dag der jenter og kvinner er så lite verdt.

Annerledes og veldig bra.