Filosofiske brev ; Traktat om toleransen (ebo
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode

Filosofiske brev ; Traktat om toleransen (Thorleif Dahls kulturbibliotek) ebok

159,-
(0)
Denne boken inneholder to av Voltaires viktigste verker, små av omfang, morsomme og leservennlige. «Filosofiske brev» eller «Engelske brev» utkom i 1733-34 og førte straks til bokbrenning og arrestordre på forfatteren. dette er en skarpsynt og vittig innføring i engelsk samfunnsliv, filosofi og åndsliv, inkludert naturvitenskap. Voltaires beundring for det engelske er utilslørt, og boken ble med rette oppfattet som en sviende kritikk av Frankrike. Den er blitt kalt et manifest for opplysnings…
Ebok 159,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager
Forfattere Voltaire (forfatter), Bernt Vestre (oversetter), Birger Huse (oversetter), Fondet for Thorleif Dahls kulturbibliotek (forfatter), Det Norske akademi for sprog og litteratur (forfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 18 august 2015
Lengde 295 sider
Sjangrer Filosofi og religion, Fagbøker, Filosofi og idéhistorie
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203359712

Andre har også kjøpt

Denne boken inneholder to av Voltaires viktigste verker, små av omfang, morsomme og leservennlige. «Filosofiske brev» eller «Engelske brev» utkom i 1733-34 og førte straks til bokbrenning og arrestordre på forfatteren. dette er en skarpsynt og vittig innføring i engelsk samfunnsliv, filosofi og åndsliv, inkludert naturvitenskap. Voltaires beundring for det engelske er utilslørt, og boken ble med rette oppfattet som en sviende kritikk av Frankrike. Den er blitt kalt et manifest for opplysningstiden. «Traktat om toleransen» (1763) ble skrevet etter justismordet på Jean Calas, som ble henrettet for å ha drept sin egen sønn fordi han ville konvertere og bli katolikk. Tross sitt dystre utgangspunkt er det en fornøyelig bok, boblende av til dels ganske svart humor. Voltaires drepende ironi lar intoleransen fremtre som absurd og latterlig, men boken er også en inntrengende appell om medlidenhet og hjertelag. Menneskene bør slutte å drepe hverandre for sine gjetningers skyld. Vi må skjønne at ingen har monopol på sannheten. Har «Filosofiske brev» og «Traktat om toleransen» noen misjon i dag? Klarere enn noensinne ser vi at religiøs og politisk skråsikkerhet, vissheten om at egen saks absolutte rettferdighet, skaper de største skiller mellom menneskene, de fleste krigene, de farligste holdningene. Voltaires tanker har fremdeles full gyldighet.