Forankring fryder (ebok) av Kenneth Dahlgren,
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Kenneth Dahlgren (forfatter), Timon Linderud (forfatter), Knut Schreiner (forfatter)

Forankring fryder ebok

319,-
(0)
Medvirkning har de siste årene blitt et stadig mer sentralt begrep innen stedsutviklings- og byutviklingsspørsmål. Men hva handler det egentlig om? Rent grunnleggende handler medvirkning om retten til å bli hørt i planprosesser og er nedfelt i plan- og bygningsloven. Det er med andre et krav ovenfra. De siste tiårene har vi sett en økende interesse nedenfra der innbyggere ikke bare krever å bli hørt, men også aktivt delta i prosessene som handler om by- og stedsutvikling. Stadig flere arkite…
Ebok 319,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en bok om medvirkning i byutvikling og arkitektur
Forfattere Kenneth Dahlgren (redaktør), Kenneth Dahlgren (forfatter), Timon Linderud (redaktør), Timon Linderud (forfatter), Knut Schreiner (redaktør), Knut Schreiner (forfatter)
Utgitt 3 januar 2022
Lengde 267 sider
Sjangrer Kunst og kultur, Fagbøker, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788215060057
Medvirkning har de siste årene blitt et stadig mer sentralt begrep innen stedsutviklings- og byutviklingsspørsmål. Men hva handler det egentlig om? Rent grunnleggende handler medvirkning om retten til å bli hørt i planprosesser og er nedfelt i plan- og bygningsloven. Det er med andre et krav ovenfra. De siste tiårene har vi sett en økende interesse nedenfra der innbyggere ikke bare krever å bli hørt, men også aktivt delta i prosessene som handler om by- og stedsutvikling. Stadig flere arkitekter bruker medvirkning som et viktig verktøy for å skape best mulig resultater. Forankring fryder er en tverrfaglig og tverrsektoriell undersøkelse av medvirkningens potensial, utfordringer, roller og betydning i arkitektur- og byutviklingsspørsmål. Resultatet er antologi hvor 20 forfattere og intervjuobjekter deler sine tanker om og perspektiver på medvirkning som idé og praksis, konstruktive og problematiske sider ved medvirkning og grensedragningene mellom medvirkning og medbestemmelse. Forankring fryder bidrar til å øke det kollektive kunnskapsgrunnlaget om medvirkning og engasjere til debatt. Boken retter seg mot studenter og fagpersoner innen planlegging, arkitektur, urbanisme og samfunnsvitenskap, ansatte i offentlig forvaltning, eiendomsbransje og media og allment byutviklingsinteresserte. Bokens redaktører er Kenneth Dahlgren, Timon Linderud og Knut Schreiner. Øvrige bidragsytere er Ellinor Aas, Tom Davis, Erling Fossen, Gro Sandkjær Hanssen, Silje Heggren, Erling Dokk Holm, Barbro Grude Eikseth, Arild Eriksen, Kaja Misvær Kistorp, Olav Kristoffersen, Sveinung Legard, Kirsten Paaby, Truls Ramberg, Kristin Reichborn-Kjennerud, Ingvild Roald, Per Gunnar Røe, Agnes Eikeland Skodvin, Aga Skorupka, Even Smith-Wergeland og Mikaela Vasstrøm.