Illusjonen av liv og død (ebok) av Dzogchen P
Legg til i ønskeliste

Illusjonen av liv og død ebok

Gratis
(0)
Nyingma-tradisjonen er den eldste tradisjonen innenfor tibetansk buddhisme. Dzogchen-praksis i nyingma-tradisjonen kan deles inn i "trekchø" og "tøgal". Trekchø kan sies å være å skjære igjennom fastlåste oppfattelser. Tøgal kan sies å være spontan tilstedeværelse. De fleste bøker som omhandler dzogchen i dag beskriver trekchø. Det unike med denne boken er at Kyabje Kalsang presenterer tøgal-praksiser som ikke tidligere har vært publisert. Kalsang skriver lettfattet og muntlig, i tradisjon med …
Gratis
Forfattere Dzogchen Pema Kalsang Rinpoche (forfatter), Aksel Sogstad (oversetter), Berit Synnøve Seem (oversetter), Kyabje Dzogchen Pema Kalsang Rinpoche (forfatter)
Lengde 482 sider
Sjangrer Filosofi og religion, Fagbøker
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN
Nyingma-tradisjonen er den eldste tradisjonen innenfor tibetansk buddhisme. Dzogchen-praksis i nyingma-tradisjonen kan deles inn i "trekchø" og "tøgal". Trekchø kan sies å være å skjære igjennom fastlåste oppfattelser. Tøgal kan sies å være spontan tilstedeværelse. De fleste bøker som omhandler dzogchen i dag beskriver trekchø. Det unike med denne boken er at Kyabje Kalsang presenterer tøgal-praksiser som ikke tidligere har vært publisert. Kalsang skriver lettfattet og muntlig, i tradisjon med Patrul Rinpoche, ispedd gode historier, samtidig som man raskt setter pris på hans usedvanlige liv, inngående kunnskap og praksis og ikke minst hans uopphørlige anstrengelser for å gjennombygge Dzogchen kloster og universitet etter kulturrevolusjonens ødeleggelser. Boken gir dessuten verdifull innsikt i tibetanske folkelige tradisjoner og familieliv i en tid med store utfordringer og omveltninger. Kalsangs gode hjerte skinner gjennom hele boken og trer spesielt klart fram i det siste kapittelet om framtiden, "Et syn på det framtidige landskapet i det nye årtusen".