Kokken og skriveren (ebok) av Henry Notaker
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Henry Notaker (forfatter)

Kokken og skriveren (Aschehoug ebok) ebok

119,-
(0)
Kokebøker har en helt sentral plass i ethvert norsk hjem. Og et blikk i dagens kokebøker viser at de i tillegg til oppskrifter ofte inneholder kulturhistoriske informasjoner, personlige refleksjoner, reiseminner og anekdoter. I denne boken gir Henry Notaker oss fortellinger om kokekunstneres oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva f…
119,-
Undertittel den gastronomiske litteraturens historie
Forfattere Henry Notaker (forfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 22 oktober 2012
Sjangrer Historie, Fagbøker
Serie Aschehoug ebok
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203293665
Kokebøker har en helt sentral plass i ethvert norsk hjem. Og et blikk i dagens kokebøker viser at de i tillegg til oppskrifter ofte inneholder kulturhistoriske informasjoner, personlige refleksjoner, reiseminner og anekdoter. I denne boken gir Henry Notaker oss fortellinger om kokekunstneres oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva folk skal spise. Her får vi se kokebøkene og matbøkene i et nytt perspektiv. De lever ikke i en egen lukket verden, men tar alltid opp i seg det som skjer i samfunnet omkring.