Lukta av svart (ebok) av Ali Hayder
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Ali Hayder (forfatter)

Lukta av svart ebok

175,- Veil. pris: 199,-Spar: 24,-
(0)
Er det ikke nok? / Hver dag ser du / Hver kveld husker du / og når du endelig lukker øynene / ser du / ditt eget hode / blant hodene. I et korthugget og direkte språk forteller Lukta av svart om livet i Mosul under IS, og om å leve videre med minnene. Med konkrete og kroppslige detaljer, men også et blikk for det absurde, tar Hayder leseren med til en storbyhverdag som blir brutalt forandret. Alt og alle som forsvinner etterlater seg et suggererende fravær hos diktsamlingens jeg. Trygt plasser…
Ebok 175,-
Undertittel dikt
Forfattere Ali Hayder (forfatter), Hanna Bovim Bugge (oversetter), Linda Kjosaas (oversetter), Sherin A. Wahab (oversetter), Hayder Jumaah (oversetter), Ali Hayder (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 25 mai 2021
Lengde 123 sider
Sjangrer Skjønnlitteratur, Poesi, Fagbøker, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203269141
Er det ikke nok? / Hver dag ser du / Hver kveld husker du / og når du endelig lukker øynene / ser du / ditt eget hode / blant hodene. I et korthugget og direkte språk forteller Lukta av svart om livet i Mosul under IS, og om å leve videre med minnene. Med konkrete og kroppslige detaljer, men også et blikk for det absurde, tar Hayder leseren med til en storbyhverdag som blir brutalt forandret. Alt og alle som forsvinner etterlater seg et suggererende fravær hos diktsamlingens jeg. Trygt plassert i et nytt land forsøker han å bli venn med den svarte sorgen og minnene som innhenter ham. Boka er et minnesmerke over alle som døde for IS' hånd, og en elegi for en elsket hjemby. Lukta av svart har blitt skrevet fram parallelt på arabisk og norsk, og inngår i en planlagt serie med tospråklige diktbøker.