Min vei til frihet (ebok) av Laial Janet Ayou
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Laial Janet Ayoub (forfatter)

Min vei til frihet ebok

218,- Veil. pris: 249,-Spar: 31,-
(1)
Laial Janet Ayoub flyktet med familien fra et krigsherjet Libanon til Norge som fireåring. Her fikk hun noen lykkelige barneår, før alt forandret seg. Hun ble utsatt for omsorgssvikt, og etter hvert uønsket sosial kontroll, vold og overgrep. Dette livet gjorde henne til en marionette i andres hender. Ayoub endte opp med dype arr, men også en ukuelig vilje til å reise seg og bli et myndig menneske. Siden har hun kjempet seg til frihet og selvstendighet, og forteller nå sin historie, med intensi…
Ebok 218,- Lydbok 306,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Laial Janet Ayoub (forfatter)
Forlag Res publica
Utgitt 21 september 2020
Lengde 213 sider
Sjanger Biografier, Biografier, Fagbøker, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282261470
Laial Janet Ayoub flyktet med familien fra et krigsherjet Libanon til Norge som fireåring. Her fikk hun noen lykkelige barneår, før alt forandret seg. Hun ble utsatt for omsorgssvikt, og etter hvert uønsket sosial kontroll, vold og overgrep. Dette livet gjorde henne til en marionette i andres hender. Ayoub endte opp med dype arr, men også en ukuelig vilje til å reise seg og bli et myndig menneske. Siden har hun kjempet seg til frihet og selvstendighet, og forteller nå sin historie, med intensitet og nerve, for å hjelpe andre i en lignende situasjon. Det er en fortelling om hvordan motgang kan bli til mot, og lidelse til livskraft. Den handler om å finne seg selv mellom to kulturer, om å gjøre opprør mot undertrykkende normer og strukturer, og om å bli det forbildet for datteren sin som hun så gjerne selv skulle hatt da hun var ung. Slik blir boka også en inspirasjonskilde for alle som ønsker å tro at forandring er mulig. Laial Janet Ayoub (f. 1985) er prosjektkoordinator ved KFUK-KFUM, nestleder i Groruddalstinget og Ellingsrud Arbeiderpartilag samt leder i Nok, en frivillig organisasjon som informerer kvinner om deres rettigheter i Norge og hjelper ofre for sosial kontroll og vold. Hun har studert anvendt datateknologi ved Høgskolen i Oslo. I tillegg er Ayoub en markant samfunnsdebattant. Hun har blogget, skrevet kronikker og holdt en rekke foredrag. Min vei til frihet er hennes første bok.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Ei rystande og djupt personleg historie

Gjennom å fortelje si historie på ein nærgåande og utilslørt måte gir forfattaren eit innblikk i ein oppvekst og eit samlivsforhold prega av sterk negativ sosial kontroll. Ayoub kommenterer og reflekterer også over eigne val og dåverande tankesett på ein grundig og overbevisande måte, noko som forsterkar dei mange inntrykka ein sit att med. Eg håpar flest mogleg får lese denne spennande og tankevekkande boka. Dette lite omtalte perspektivet bør løftast fram både for offera og alle andre som potensielt kan bidra.