Norges historie (ebok) av Hans Jacob Orning
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Hans Jacob Orning (forfatter)

Norges historie (Norvegr #1) ebok

218,- Veil. pris: 249,-Spar: 31,-
(0)
"Norvegr" (Utgitt 2011) er et nyskrevet og spennende historieverk rettet mot alle. Norvegr er et norrønt ord som betyr "veien mot nord". Tittelen spiller på hvor viktig aktivitetene langs kysten har vært for kontakten mellom menneskene og for landets utvikling. Verket består av fire bind hvor første bind nå er tilgjengelig som E-bok. Bind 1 dekker perioden frem til år 1400 og er skrevet av verkets fagredaktør, professor Hans Jacob Orning. Verket handler om menneskene og fellesskapene de har sk…
Ebok 218,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager
Undertittel Bind 1 - Frem til 1400
Forfattere Hans Jacob Orning (forfatter), Hans Jacob Orning (redaktør), Trond Berg Eriksen (medforfatter), Per Egil Hegge (medforfatter), Espen Søbye (medforfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 26 februar 2019
Lengde 272 sider
Sjangrer Historie, Fagbøker
Serie Norvegr
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203297991

Andre har også kjøpt

"Norvegr" (Utgitt 2011) er et nyskrevet og spennende historieverk rettet mot alle. Norvegr er et norrønt ord som betyr "veien mot nord". Tittelen spiller på hvor viktig aktivitetene langs kysten har vært for kontakten mellom menneskene og for landets utvikling. Verket består av fire bind hvor første bind nå er tilgjengelig som E-bok. Bind 1 dekker perioden frem til år 1400 og er skrevet av verkets fagredaktør, professor Hans Jacob Orning. Verket handler om menneskene og fellesskapene de har skapt opp gjennom tidene - hverdagens mange lokale fellesskap, men også nasjonale og globale fellesskap. Historien gir økt forståelse av hva det vil si å være menneske, fordi den viser hvor skiftende og forskjellige vilkår folk har levd under. Her får du møte fortidens mennesker i deres daglige gjøremål, deres drømmer, visjoner, gleder, stridigheter og skuffelser. Dette bindet følger menneskene fra de første sporene for 11 000 år siden og frem ca. år 1400. I mer enn 5000 år levde våre forfedre som jegere og samlere. Så fulgte en periode på mer enn tusen år der stadig flere tok opp jordbruket som levevei, noe som dannet grunnlagt for mer komplekse menneskelige fellesskap basert på høvdingmakt og fastboende bønder. I tidlig middelalder (ca. 500-1000) møter vi mennesker i deres lokale univers, på gårdene og hjemme hos høvdingene. De siste par hundreår av tidsrommet skjøt utviklingen fart, med vikingferder, et norsk rike og religionsskifte som resultat. I løpet av høymiddelalderen (ca. 1000-1350) styrket kongedømmet og kirken sin samfunnsmakt, og det norske riket ble stadig tettere innvevd i en europeisk kultur. De fleste menneskene levde imidlertid fortsatt i lokalsamfunn der selvberging forble normen i mange hundre år, og der det var avgjørende å finne seg beskyttere og allierte lokalt. Svartedauden innleder senmiddelalderen (ca. 1350-1550) da folketallet sank drastisk og Norge ble en del av en nordisk union. De fleste av de som overlevde fikk det bedre, og den nye situasjonen skapte muligheter for nytenkning og oppbrudd fra etablerte mønstre. Dette skulle på sikt bringe både Norge og Europa inn på nye spor. Design og kunstnerisk uttrykk er ved Snøhetta Design og Per Spook.