Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten (eb
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Berit von der Lippe (forfatter), Johan L. Tønnesson (forfatter)

Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten ebok

175,- Veil. pris: 199,-Spar: 24,-
(0)
Norge var den første selvstendige nasjonen hvor kvinnene vant allmenn stemmerett. Hvorfor så tidlig? Kanskje kan noe av forklaringen ligge i stemmerettstilhengernes talekunst. Hva preger retorikken i de talene og innleggene som ble holdt fra stemme.rettskravet ble reist i 1885 til seieren var et faktum i 1913? I denne boka undersøkes viktige taler . for og mot kvinnestemmerett . av Gina Krog, Anna Rogstad, Ragna Nielsen, Johan Christian Heuch, Ole Olsen Malm og Fredrikke Marie Qvam. Flere av …
Ebok 175,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager
Forfattere Berit von der Lippe (forfatter), Johan L. Tønnesson (forfatter), Cheryl Glenn (medforfatter), Brigitte Mral (medforfatter)
Forlag Vidarforlaget
Utgitt 2 juni 2013
Lengde 271 sider
Sjangrer Media og kommunikasjon, Fagbøker
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788279901723
Norge var den første selvstendige nasjonen hvor kvinnene vant allmenn stemmerett. Hvorfor så tidlig? Kanskje kan noe av forklaringen ligge i stemmerettstilhengernes talekunst. Hva preger retorikken i de talene og innleggene som ble holdt fra stemme.rettskravet ble reist i 1885 til seieren var et faktum i 1913? I denne boka undersøkes viktige taler . for og mot kvinnestemmerett . av Gina Krog, Anna Rogstad, Ragna Nielsen, Johan Christian Heuch, Ole Olsen Malm og Fredrikke Marie Qvam. Flere av de nevnte kvinnene framstår i dag som både nasjonale og internasjonale strateger. Hvordan greide de kvinnelige pionerene å vinne respekt i offentligheten i en tid hvor en «offentlig kvinne» var det samme som en prostituert? Hvilke tråder kan trekkes fra datidens debatt til dagens diskusjoner om kultur og natur som forklaring på kjønnsforskjeller? Hvordan forsvarte konservative menn seg mot det de oppfattet som en kvinnelig syndflod? Dette er noen av spørsmålene som tas opp i denne boka. Foruten de seks norske taleanalysene presenteres taler fra stemmerettskampen i Sverige og USA. Dessuten inneholder boka et fyldig introduksjonskapittel. Avslutningsvis spør forfatterne «Hva så? Hva nå?» Retorikken i kampen om kvinnestemmeretten er skrevet for alle med interesse for historie, retorikk, kjønn, og politikk, men er særlig ment som en døråpner til temaet retorikk og kjønn.