Samlede dikt (ebok) av Gaius Valerius Catullu
Legg til i ønskeliste
Gaius Valerius Catullus (forfatter), Catullus (forfatter)

Samlede dikt ebok

109,-
(0)
Samlede dikt består av de 116 diktene som er bevart etter Catullus. Catullus regnes som den mest innflytelsesrike dikteren i en krets av yngre romerske poeter som levde i Roma i det 1. århundre f.Kr. De ønsket å gjøre den latinske diktningen smidigere, mindre oppstyltet og mer preget av hverdagsspråket. Catullus' diktning har vært kjent for sin humor og situasjonskomikk, sin utleverende kritikk av romerske maktpersoner, og - ikke minst - kjærlighetsdiktene han skrev til kvinnen han kalte Lesbia…
109,-
Forfattere Gaius Valerius Catullus (forfatter), Catullus (forfatter), Henning Hagerup (oversetter), Johann Grip (oversetter)
Forlag Kolon
Utgitt 15 august 2018
Lengde 215 sider
Sjangrer Poesi, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205512887
Samlede dikt består av de 116 diktene som er bevart etter Catullus. Catullus regnes som den mest innflytelsesrike dikteren i en krets av yngre romerske poeter som levde i Roma i det 1. århundre f.Kr. De ønsket å gjøre den latinske diktningen smidigere, mindre oppstyltet og mer preget av hverdagsspråket. Catullus' diktning har vært kjent for sin humor og situasjonskomikk, sin utleverende kritikk av romerske maktpersoner, og - ikke minst - kjærlighetsdiktene han skrev til kvinnen han kalte Lesbia. På elegant vis forener Catullus erotiske, politiske, private og litterære hilsener, og skaperskarpe og formfullendte dikt. Boken er utstyrt med instruktive kommentarer til diktene, samt et etterord ved gjendikterne, Johann Grip og Henning Hagerup.