Sigfred (ebok) av Anne C.  Eriksen
Legg til i ønskeliste
Anne C. Eriksen (forfatter)

Sigfred ebok

129,-
(0)
Astri fra Namsos og Sigfred fra Bergen er kjærester. De er ambisiøse og de har en plan. De skal gifte seg, reise til utlandet, lære språk, lære fag, og komme hjem med erfaringer og fortrinn som deres kolleger ikke har. De vil bli store i hotell- og restaurantfaget. 20.april 1920 gifter de seg, en uke senere reiser han i forveien til Sveits. I Europa hersker kaos og arbeidsledighet etter den store verdenskrigen, en krig som i liten grad har rammet Norge. ​ "Sigfred" forteller en historie base…
Ebok 129,-
Forfattere Anne C. Eriksen (forfatter)
Forlag ACEriksen
Lengde 69 sider
Sjangrer Romaner
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788269196917
Astri fra Namsos og Sigfred fra Bergen er kjærester. De er ambisiøse og de har en plan. De skal gifte seg, reise til utlandet, lære språk, lære fag, og komme hjem med erfaringer og fortrinn som deres kolleger ikke har. De vil bli store i hotell- og restaurantfaget. 20.april 1920 gifter de seg, en uke senere reiser han i forveien til Sveits. I Europa hersker kaos og arbeidsledighet etter den store verdenskrigen, en krig som i liten grad har rammet Norge. ​ "Sigfred" forteller en historie basert på en ung manns brev til sin kone i Kristiania i perioden 1920 og 1921. Lite går som planlagt, men han vil ikke gi seg, vil ikke miste målet av sikte. Fra Geneve sender han brev til kona om at han har funnet arbeid til henne, men så må han sende telegram med kontrabeskjed. Dette skjer flere ganger. Sveits ønsker ikke at utlendinger skal ta fra dem jobbene. Etter fire måneder i underbetalt arbeid på en fin restaurant i Geneve får han beskjed av fremmedpolitiet om å forlate landet innen 30.september. Hva skal han gjøre? Reise til Paris? Til London? Hjem? Ingen stedsnavn eller personnavn er endret. Hendelser er basert på brev og kilder. En videopresentasjon fra lanseringen av papirboka finnes på Youtube: https://youtu.be/ViRW_lNHSts Hovedpersonen drev i 1933-1966 restaurant Blom i Oslo, og ble en kjent personlighet i Oslos restaurantverden.